Mi a neve annak a nagyon illatos/szagos szőlőfajtának?
Figyelt kérdés
Az Izabella szőlőhöz hasonló bár sokkal erőteljesebb illatú és ízű szőlőre gondolok. Hasonló színe van mint a kék Izabellának,de korábban érik, és az a jellegzetes rókaillat akár 30 méterre is érzik egy lugasról. A levelének alakja is eltér attól, hiszen az Izabellának hatalmas tagolatlan levelei vannak és borzasztóan erős a tőke növekedése. Ez a szőlő tagoltabb és kisebb levéllel rendelkezik. A Chasselas szőlőnek van a tipikus tagolt szőlőlevél alakja. Ez mintha a Chasselas és az Izabella között lenne valahol méretben és alakban. Szagos Izabellának mondták, de kétlem hogy az lenne. Én a Kurmin/Kormin /Concord nevű fajtára gondolok. A Wikipédia szerint erre mintázzák a kék szőlő ízű termékek ízét. Milyen szőlőnek van erősebb illata mint az Izabellának? A válaszokat előre is köszönöm!2018. júl. 17. 18:48
1/7 anonim válasza:
Nem vagyok egy szőlő/Bor szakértő,de szerintem ez az
otthelo szőlő fajta lesz.
3/7 anonim válasza:
Otelló esetleg? Az annyira intenzív, hogy kis híján sírva fakadtam tőle, amikor megpróbáltam legyűrni.
4/7 A kérdező kommentje:
Nem igazán, de köszönöm a választ. Az otellót ismerem, a levelének valóban kb. ilyen a leírása, de az otelló az nagyon festőlevű fekete, sokkal kevésbé rókaízű fajta az Izabellánál. Ez világosabb, kékes-lilás színű és nagyon messzire érző illatú :)
2018. júl. 17. 19:32
5/7 anonim válasza:
Ja, az Othello kizárt, annak alig van illata. Nekem van vagy 30 tőke, különböző termőhelyeken, különböző helyekről beszerezve.
Csemegeszőlőnek áruljuk, bármennyi megy ki a piacra, mindig elkel.
De illata az nem nagyon van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!