Ha a félkész komposztot ásom be a földbe és ráültetek, az mennyire lesz hasznos vagy épp ártalmas?
Figyelt kérdés
2018. júl. 10. 15:34
1/8 anonim válasza:
Az attól függ, MIT ültetsz oda, van, aminek kimondottan hasznos, és van, ami tönkremegy töle!
2/8 anonim válasza:
Ártani nem árthat. A földben rohad tovább.
3/8 A kérdező kommentje:
Mi az, aminek nem árt?
2018. júl. 10. 17:19
4/8 anonim válasza:
paprika, paradicsom, kukorica, tök - aminek nagy a tápanyagigénye
6/8 anonim válasza:
Lényegében magaságyás. Ősszel én is ilyet csinálok. Kerül bele hagyma, fokhagyma, répa pl karotta és sőska, spenót, saláta. Letakarom fóliával aztán áttelelnek. Sokkal hamarabb lesz termés. Nekem is a régi komposztáló helyén lesz. Területnövelés és nem zsigerelem ki a földet ;)
7/8 anonim válasza:
*sóska
*karotela (vetőmag neve csak kijavított a teló)
8/8 anonim válasza:
A pentozán hatásról főleg a szalma beásásakor beszélünk, ami tényleg nitrogént von el a talajból, bomláskor. Házikerti komposztba szerintem nem kerül ilyesmi és olyan mennyiségben, hogy ez gond legyen.
Még annyi lehet, hogy ha raktál mindenféle magot, magos szárakat a komposztba, és az nem bomlott el teljesen, akkor lehet kicsíráznak majd azok is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!