Milyen benzines fűkaszát ajánlotok a lent leírtak alapján?
Tudom, nagyon sok kérdés van mostanában a fűkaszákkal kapcsolatban, de mindenki mást ír, így elbizonytalanodtam. Nekem egy kb. 1700-1800 nm-es területre kellene, úgy évente 5-6 alkalommal használnám. Sokan a jobb (?) minőségű kínai kaszákat ajánlják (pl. Fuxtec, Hecht, ezek olyan 50 ezer környékén van), vannak, akik meg a picit drágább, de márkásabb gépeket (pl. Makita, Hitachi, Stihl stb.). Nézegettem 70-80 ezer körüli Makitá-t, Hitachi-t, amik elég jónak tűnnek. Az a baj, hogy nem igazán értek hozzá, így elég nehéz a döntés és kiváncsi lennék hozzáértők véleményére. Ti mit ajánlotok? (hozzáteszem, nekem sajnos az a 20-30 ezres árkülönbség is számít, de ha a drágább tovább tart és megbízhatóbb, akkor azért csak azt venném)
Elnézést, hogy ez az X-edik ilyen kérdés, de már tényleg teljesen bizonytalan vagyok és nem tudom, milyen gépet érdemes venni, főleg, hogy a fent említett márkákról is igencsak megoszlanak a vélemények!
Köszönöm előre is a válaszokat!
Kis gépben ne gondolkodj, 2 LE a minimum, de inkább több, ami neked kell.
Egy szempontod legyen a választásnál: olcsó gép, ami 5 évet bír, vagy drága gép, ami ennek kétszeresét vagy ötszörösét bírja.
De csak van az ismeretségi körödben géptulajdonos? Kérj kölcsön egy kicsi meg egy nagy gépet, és próbáld ki, melyikkel hogy lehet dolgozni. De akár bérelni is lehet, felénk olyan 2000 Ft körül egy délelőttre, ha jól emlékszem.
Ház körüli terepre 2-3 ezer négyzetméteres területre a FUXTEC FX-PS152 Motoros fűkaszát ajánlanám ,mert nekem is ilyen van és tudom hogy bevált,erős ,precíz,üzembiztos ,megbízható stb-stb. 57500 ft.árban is megfelelő ügyes kis jószág.
detail?Itemid=0
De te döntsél mert mindenki a maga lovát dicséri és azt a füvet vagy gazt le lehet 200 - ezer forintos géppel is vágni.A végeredmény ugyan az és az olcsóbb kasza is bírja 10-évig is ha vigyázol rá. Én a strauszomat 6 évesen adtam el,és még nem volt javítva.2-e.nm-es területen használtam.
https://www.youtube.com/watch?v=Lat0AvFGdWo
Szánj időt a videóra is Üdv.és sok sikert.
#4 A Fuxtec-ek közül épp azt néztem, amit te ajánlottál és erősen el is kezdtem gondolkodni, hogy ő lesz a befutó, mert tényleg jónak tűnik. Az igazság az, hogy alkalmankénti fűnyírásra nem szeretnék nagyon drágát venni.
#3 Bérelni nem szeretnék, jobb ha az embernek van egy saját gépe, ami kéznél van, ha kell. Amúgy többen is mondták, hogy ekkora területre 2 LE alattit ne vegyek, úgyhogy ebben egyetértek veled. A régebbi gépem amúgy egy gyengébb gép volt, hát, azzal szenvedés volt a munka, úgyhogy mindenképp az erősebb mellett fogok dönteni! Ha már egy néhány évet elmegy, nekem az is jó, egyébként meg nem lesz agyonstrapálva.
Köszönöm mindkettőtöknek a tanácsokat és a biztatást!
"A kérdező kommentje" RE.
Ha nézted a videót amit mondott az úgy is van nincs hazugság benne.Maga a heveder amit adnak vele az kb.7-8 e.Ft.Kényelmes viseletű és kíméli a gerinced.A kaszának meg van ugyebár márkaneve (Fuxtec)nem márka nélküli és ami a lényeg Német gyártmányú és precíz bírja a strapát.Én nagyon megkedveltem ezért is mertem ajánlani.Nem fogod megbánni ha ilyet veszel és örülni fogsz neki ez a szegényebb emberek spéci kaszája.Javaslom olvasd el a véleményeket róla a Fuxtek.hu-n.Vagy itt.
De dönteni neked kell minden befolyásolás nélkül.
Üdv.Sok sikert !!!
Megnéztem a videót (nem csak az ajánlottat) és az értékeléseket és elég meggyőzőek, úgyhogy a Fuxtec lett a befutó!
Köszönöm mégegyszer a segítséget!
Természetesen nem német, hanem valódi kínai, amit egy erre szakosodott német cég hoz be Európába, saját márkanevet kreálva.
Amúgy én is meg vagyok elégedve a motorjával. (A mechanikus részei nem sokat bírnak, de kompatibilisek a többi kínaival, és a piacon fillérekből lehet pótolni bármit.) Kb. 4 éves az enyém, elég sokat használom, durva dolgokra is, eddig olyan 5 E-t kellett pótalkatrészre a piacon elkölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!