Kezdőoldal » Otthon » Kert » Fűmag-kérdés, melyik a jobb?

Fűmag-kérdés, melyik a jobb?

Figyelt kérdés
az lenne a kérdésem azokhoz, akik értenek hozzá, az instantgyep tényleg minden fűmagkeveréket ver, vagy ugyanazt elérem pl sport fűmagkeverékkel is? Személyes tapasztalat is érdekel. Pl most láttam egy weboldalon ICL (Everris) sport fűmagkeveréket. Nem értek hozzá, csak tudom, hogy a sport erősebb igénybevétel esetén jobb választás. Namost pl egy ilyenhez képest is jobb az instant fűmag? 700 nm feletti a kertünk s van egy örökmozgó, zsizsegős 40 kilós kutyánk, aki aztán nagyon csúfítja a füvet. Kb a fele már kikopott, bár hozzáteszem, hogy gyér minőségben és mennyiségben lett elvetve a fűmag (nem mi vetettük, hanem új a ház és a kivitelező szórogatta szét).
2018. jún. 30. 15:10
 1/2 anonim ***** válasza:

Az instant gyep jó dolog. Nem akarok senkinek rossz üzletet csinálni, de már én is próbáltam ilyeneket. Annyiból áll, hogy kb 80 % virágföld, és/vagy feldarált papír péppé áztatva, a többi 10 -10 % a fűmag és a tápanyag esetleg valami csírázást segítő hormon jobb esetben. És mivel az egészből a fűmag a legdrágább kb annak duplájáért lehet kapni.

A legegyszerűbb, ha veszel egy csomag sport (nagyobb részt perje, nem pedig csenkesz, mint a pázsitnál) fűmagkeveréket (pl Rédei kertimag), egy kisebb zsák jobb minőségű virágföldet és egy jó adag vetés osmocote műtrágyát, ezeket összekevered a megfelelő arányban, és kiszórod a kérdéses területre. Nagy felületnél ez a sok bohóckodás teljesen felesleges. Gereblyével fellazított talajra fűmag + indító műtrágya és kész. És naponta öntözni!

Remélem megkíméltelek a felesleges pénzkidobástól.

2018. júl. 1. 06:04
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi
2018. júl. 1. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!