Ez milyen növény?
Levelei tüskések, pici fehér, kb. 2-2,5 cm-es virágjai vannak, kerek, csíkos termése van, a nagyok már 2 cm körül vannak, de lehet, hogy nőnek még. A növény 40 cm magas kb.
Ismerőseim közül senki nem tudja, hogy mi ez, és interneten se találtam rá. Egyébként kertészetből van, cserepes növény, de ott se tudtak róla semmit. Engem inkább egy gyomnövényre emlékeztet.
Talán azért emlékeztet egy gyomnövényre, mert a levele a csattanó maszlagra emlékeztet.
De nem az.
Nem látszik rendesen a termés de a tüskés levél és a csíkos termés a thai padlizsánra emlékeztet.
Keress rá a naranjilla, vagy Solanum quitoense szavakra.
Szerintem ennek egy változata, esetleg csak rokona.
Akkor meg ehető gyümölcsöt terem. (De ha meghalsz tőle, ne rám hivatkozz. :)
Szabadban kell tartani, mint a paradicsomot, és permetezd le rovarölővel, mert a levélen lévő fehér pettyek feltehetőleg tripsz miatt vannak, jó szemmel meg is látod őket, ahogy mászkálnak.
Kezdünk közelíteni a megoldáshoz. A termése alapján szinte biztos ez lesz az. A levele nagyobb, de biztos számtalan változata létezik ennek is.
Azt viszont nem értem, hogy egy virágkertészetben mit keres. Elég sok volt belőle, kettőt kaptunk ajándékba, de én továbbra is gyomnövényként tekintek rá. Azért megpermetezem, hogy a többi növényre ne terjedjen át semmi, de nem fogom sajnálni, ha kipusztul.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!