Kezdőoldal » Otthon » Kert » Orchidea kertben? HELP

Orchidea kertben? HELP

Figyelt kérdés

Kertembe szeretnék egy orchideát ültetni, csak semmi infóm nicns róla hogy egyáltalán érdemes e. birja ezt az időjárást?

ha megveszem cserepes virágként , majd kiültetem a kertbe az úgy jó lesz?

ha szálasat veszek abban nincsenek valami magok amiket ha elszórok kihajt a kertben?

2010. jún. 17. 10:01
 1/8 A kérdező kommentje:
ha most ültetnék egyet ki a kertbe akkor virágozna még a nyáron?
2010. jún. 17. 10:03
 2/8 anonim ***** válasza:

Az orchideának nincsenek olyan magvai, amivel szaporíthatod, általában laboratóriumban szaporítják őket ( pl a legismertebb fajtáját is, a lepkeorchideát: [link]

Van egy másik ismertebb fajtája a csónakorchidea (Cymbidium): ezt inkább vágott virágként szokták árulni, de cserépben is, ennek viszont gumói vannak, amelyek egy idő elteltével szaporodnak, ezeket így lehet sokasítani. Ezek szeretik a sok tápanyagot.

Kertbe nem nagyon ajánlatos a földbe ültetni, mert pl a lepkeorchideának nem jó a sima föld, de a virágföld, van erre külön orchidea virágföld.

Ha mégis ki szeretnéd tenni a kertbe, akkor a csónakorchideát tudom javasolni, de azt is a saját cserepében, árnyékos helyre, semmiképpen sem tűző napra.

Egyébként, a lepkeorchidea olcsóbb, mint a csónak, és többször is virágzik.

Ha van még kérdésed, tedd fel, ha tudok válaszolok.

2010. jún. 17. 10:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, így néz ki a csónakorchidea (ezt kihagytam az előbb) :

[link]

2010. jún. 17. 10:24
 4/8 anonim ***** válasza:

[link]

Remélem így bejön, mert láttam a korábbi link, nem jön be.

2010. jún. 17. 10:26
 5/8 A kérdező kommentje:

esetleg ha liliommal próbálkoznék ? megél a liliom kertben?

köszönöm az eddigi válaszodat

2010. jún. 17. 12:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Meg, persze. Amelyiknek hagymája van azt tavasszal kell elültetni a földbe.

Nyáron pedig virágzik.

2010. jún. 17. 12:32
 7/8 anonim ***** válasza:

A csónakorchideáimat évek óta a fagyok elmúlával kiteszem a kertbe (saját cserépben, árnyékba) és csak ősz végén, a fagyok előtt hozom be. Gyönyörűek. Sok párásítás, és gyakori tápoldatozás kell.

Liliomot könnyű a kertben tartani, csak elülteted és évről évre élvezed a látványt!

2010. jún. 17. 13:44
 8/8 anonim ***** válasza:

A boltban általában trópusi orchideákat árulnak, így nem lehet kiültetni a kertbe. Csak nyáron lehet kitenni az udvarra cserépben. Viszont létezik olyan orchidea amit ki lehet ültetni a kertbe. Mégpedig ez: [link]

Itt be is tudod szerezni. [link]

2010. jún. 17. 23:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!