Kezdőoldal » Otthon » Kert » Csodasovenyt vennel vagy...

Csodasovenyt vennel vagy Leylandi ciprust inkabb?

Figyelt kérdés
Szomszed es kozem szeretnek egy magas atlathatatlan sovenyfalat.
2018. jún. 15. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:

csodasövényünk van

a csodasövény lombhullató a ciprus nem! Tehát szeretnéd,hogy télen se lásson át a szomszéd vagy akkor nem bánod

2018. jún. 15. 19:58
 2/7 anonim ***** válasza:
50%

egyiket se venném. a Leylandi nem a mi éghajlatunkra való, sokkal több pára kell neki. lehet bírná egy ideig, de valószínűleg elkezd barnulni

a csodasövény meg ronda gubacsos lesz

a legnagyobb probléma a kettővel az, hogy gyorsan nőnek. persze ha azt akarod, hogy gyorsan szép legyen, akkor ez kifejezetten előnyös. de ugyanakkor azt is jelenti, hogy hamar túlnő, tehát sokkal gyakrabban kell majd nyírni, mint mondjuk egy loncot, tuját vagy egy buxust.

tehát gondold meg, hogy van-e sok szabadidőd sövénygondozásra, vagy inkább türelmes leszel és lassabban növő sövényt telepítesz

2018. jún. 15. 20:39
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
A csodasövényt nem ismerem, de a leylandi ciprus életem egyik óriási tévedése volt, soha senkinek nem ajánlom, Nagyon gyorsan nő ez eleinte jónak tűnik, de amikor elérte a megfelelő magasságot, azután is két métereket nő évente. Az árnyékos oldala felkopaszodik bebarnul, csak zöldben lehet metszeni, ha az ágakról lehullik a levél, nem hajt ki.
2018. jún. 15. 21:22
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csodasövényem van. Csak benzines sövényvágóval tudom karbantartani. Botzaszzóan gyorsan nő. Hátranya hogy lombhullató. Ha rendesen negerősödött két évente tarra kell vágni mert megvastagodik a szára.
2018. jún. 16. 07:44
 5/7 A kérdező kommentje:

Hogy erted h tarra kell vágni???

Teljesen foldig levagod??

Hat akkor ennek semmi ertelme..

Egyertelmuen a leylandi ciprus jobb..

2018. jún. 17. 10:17
 6/7 anonim ***** válasza:
Igen szinte talajszintbe ha nem is két de három évente. Megvastagodik a szára. Fa szerű lesz. De nem gond azonnal megújul .
2018. jún. 17. 17:32
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem mindkettő van. Csodasövény sokkal olcsóbb. Két év alatt nagy lesz. Leylanibol nagyobb kell a startkor már, ha kicsit veszel, sokkal később lesz zárt sövényed. Én nem vágtam még tarra a cs.sövényt., öt éve van meg, jól néz ki. Lehet majd felkopaszodik, nem tudom... Viszont nálam permetezni kell mert van rovarkártevője, elcsúfítja nagyon. Én Leylandit vennék. Kb ugyanannyi metszést igényelnek.
2018. jún. 17. 23:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!