Fél hektáron lucernát?
Egy hektárról kb. hány bála lucerna jön össze? Hányszor lehet kaszálni, illetve mennyibe szokott kerülni a kaszálás, bálázás? Gondolom annyira nem éri meg vele foglalkozni, hogy némi pluszt hozna? Nem ebből akarok természetesen meggazdagodni, de ha éves szinten (amíg lehet - azt hiszem 3-4 évig - lucernának hagyni a területet) 50-60 ezer forintot hozna, mindjárt több mint a bérleti díj amit adnának a területhasználatért...
Köszi
Nem értek hozzá, mert én nem báláztattam be, mikor nekem volt, de a netről mindent össze lehet szedni.
Egy hektáron terem 5-6 tonna, egy kis kockabálára általában 20-25 kg-ot írnak, tömörségtől függően, de ettől eltérőek is vannak.
Kaszálás 6500-7000, 1 bála készítése 130-150 körül, az ára meg jelenleg 650-750 Ft.
Vagyis, olyan 50-60 E haszon jön be belőle fél hektárról, ha beszorzom.
De ha levonod a bérleti díjat, akkor pár tízezer különbségért neked kell utánajárni a kaszálásnak, bálázásnak, hazaszállítást fizetni, aztán vagy el tudod adni, vagy nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!