Kezdőoldal » Otthon » Kert » Akáccsemete törzsét megrágta...

Akáccsemete törzsét megrágta a kutya, megmenthető?

Figyelt kérdés
Nem rágta körbe, egy hosszanti csíkot sikerült lefejtenie a külső kéregből, alatta a zöld rész látszik. Nagyon fiatal a fácska, alig egy méter magas, a törzse sem vastagabb ujjnyinál. Ez nagyon nagy gondot okoz, ettől beteg lesz, és meghal a fa? Vagy ha leápolom fasebvédővel, mintha mi sem történt volna?
2018. jún. 13. 17:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Az akác nem kényes fa.

Neked nagy gond,én meg kiírtani sem tudom már .

2018. jún. 13. 17:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Jaj, azt elfelejtettem hozzáírni, hogy nem sima akác (abból nálunk is mindenfelé nőnek az ifjoncok), hanem lila akác.
2018. jún. 13. 17:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Két marék agyagot keverj össze egy evőkanál mésszel, némi vizet hozzátéve, hogy dolgozható legyen és kend a törzsre, ahol hiányzik a kéreg. Így nem fog kiszáradni, ahogy korosodik a fa körbegyógyítja a sebet.

Nagyapám legalábbis így csinálta a gyümölcsfákkal, ha valami megrágta. Egyik sem pusztult el.

Újabb szisztémát nem ismerek.:(

2018. jún. 13. 17:47
 4/6 anonim ***** válasza:

"Házilag legegyszerűbb, ha a sebet beecseteljük valamilyen réz tartalmú lemosószer, és gombaölő, valamint rovarölő szer egy százalékos oldatával. Tehát egy jóval töményebb oldattal, mint amivel vegetációs időben a lombot kezeljük.

Az ecsetelést követően hagyjuk a szert megszáradni, majd sötét olajfestékkel kenjük át. Ezzel a módszerrel mindent megtettünk annak érdekében, hogy a sebek hamarabb begyógyuljanak. A vegyszerek fertőtlenítik a sebet, az olajfesték pedig lepergeti a vizet, de engedi a szövetek szellőzését."

[link]

2018. jún. 13. 17:56
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha lilaakácról van szó (Wisteria), akkor inkább a kutyára vigyázz, mert a lilaakác minden része mérgező.
2018. jún. 14. 06:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha nem körben sérült a háncs, tehát legalább az egynegyede ép és egészséges, akkor az égvilágon semmi baja nem lesz az akácnak. Sok ilyent láttam már, amikor az őzbak az agancsával ledörzsölte a háncsot.

Kezelni sem kell, mert nincs semmi betegsége, ami megfertőzné, mint a baktérium a csonthéjas gyümölcsöket. Pár nap alatt beszárad, aztán szépen beforr.

Egy hónapra esetleg lelassul a fejlődése, de aztán helyreáll a keringése, és pár év múlva már semmit nem lehet látni belőle, mert körbenövi.

2018. jún. 14. 07:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!