Hogyan kell helyesen felhelyezni a három darabból álló olajlehúzó gyűrűt? A végeinek egy vonalba kell lenniük vagy épp ellenkezőleg el kell osztani őket, hogy ne essenek egybe, hisz így jobban betöltik a rendeltetésüket?
Én úgy tudom a 2 felső az kompresszió gyűrü,az alsó az olaj lehúzó,és az nem is olyan,mint a felsők .
Ha régi dugattyúra rakod,akkor abban már bent kell lenni az elfordulást megakadályozó stifteknek.
Az olajlehúzó meg teljesen mindegy hogy áll .
Pontosítsunk.
Fent a kompresszió,középen olajlehúzó,alul olajáteresztő és nincs stift,mert nem kétütemű.
Nem kell biztosítani elfordulás ellen,mert nincsenek a hengerfalban nyílások,ami miatt törik,ha beléjük akad.
Ez a kétüteműnél van.
Pontositsunk.
Olajlehúzó csak egy van,olajáteresztőről nem is hallottam,mert minek is kellene .
2 üteműnél meg nincs is olajlehúzó,mert olaj sincs .
A stiftek azért ott vannak,ha nem is vetted észre .
Lehúzó csak egy van, de három darabból áll.
Négyüteműnél nincs stift!
Most közbe kokovázik egy analfabéta motorszerelő,aki motorszerelőnek képzeli magát 51%-al,meg a stiftjeivel.
A kérdezőnek pedig. Az a három darabból álló gyűrű leg alulra való.Azt azért hívjuk olajáteresztőnek, mert az a perforált lemezke a távtartója.Ott még feljut egy csekély mennyiségű olaj,mert ez csak a nagyja olajat húzza le.Ha nem így lenne akkor a középső olajlehúzó,nem tudná lehúzni azt a nagyobb mennyiséget egyszerre.Majd nézd meg a középsőt,hogy van alul egy direkt kiképzett válla,a pereme felé ,lefele fokban.Ha ez megint nem így lenne,akkor felúszna az olajra és az olaj feljutna az égéstérbe a kompresszió gyűrű mellett.Ez a középső gyűrű már kettős szerepet tölt be,mert ez a második kompresszió gyűrű is.
Azt sem tudod,hogyan tedd fel a dugóra a gyűrűket,és ez után leállsz vitázni,hogy mi-micsoda olyas valakivel,aki konyít ennél komolyabb dolgokhoz is a motorok terén.
Egy szimpla autósbolti eladó is felvilágosít majd erről.
Ezzel lezártnak tekintem a kérdést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!