Kezdőoldal » Otthon » Kert » A dracenának (dracena massange...

A dracenának (dracena massangeana, a fás törzsű magasabb fajta) mekkora váza kell kb? Illetve hogyan lehet szaporítani?

Figyelt kérdés
Télen nem volt fűtés 2 hétig a házban és a kisebb növény elhalt, a nagyobból lehet esetleg egy új palántát felnevelni?

2018. jún. 4. 14:30
 1/2 anonim ***** válasza:

Remélem, csak elírtad, és nem tényleg vázába akarod tenni.

A bolti cserepek nagyon kicsik szoktak lenni, ha ilyenben van még, akkor ennek a cserépnek az átmérőjét megszorzod 1,5-tel, és ekkorába teszed. (Fotóval jobb választ is kérhetnél.)

A hajtás könnyen kigyökeresedik, de az csak egy sima növény lesz, olyan vastag törzset lakásban nem tudsz nevelni.

2018. jún. 4. 17:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Nekemnem igazán működött a szaporítás, illetve jobban kellett volna figyelnem a dolgot...

Mikor nagyon felkopaszodott dracénám, akkor vágtam le hosszú szárakat, és azokat 15-20 centis darabokra vágtam. Vízben ezek jól gyökereznek, ezzel nem volt gondom. Csak miután cserépbe ültettem, utána szerintem nem gondoztam eléggé, és előbb utóbb mind kihalt.

A nagy növénnyel meg az volt a bajom, hogy miután levágtam egy szárat, ott több újat hozott, de ezek egyre és egyre vékonyabbak lettek....

Na utána családtagjaim a nagy növényt is kiölték a nem megfelelő öntözéssel, azóta nincs dracénám.

Tudom nem egy negatív véleményre voltál kíváncsi, csak leírtam, hogy gondosabbnak kell lenni ezzel, hogy sikerüljön....!!!

2018. jún. 5. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!