Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mitől penészedik az eper?

Mitől penészedik az eper?

Figyelt kérdés
Kislányom kapott egy nagy cserép epret, hogy kertészkedhessen, de mire beérnek rajta az eprek mindig megpenészesednek. Pedig úgy várja szegény... Én nem vagyok nagy kertész, csak kaktuszaim vannak. :) Mu lehet a baj?

2018. máj. 30. 11:37
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Így elsőre látatlanban szürkerothadás nevű gombabetegségre tippelek. Nagyon kedvez neki ez az esős, párás, meleg időjárás.

Gombaölő szerrel lehet ellene védekezni, nézz utána, nektek melyik lenne a legalkalmasabb,

"szamóca szürkerothadás"

2018. máj. 30. 11:44
 2/2 anonim ***** válasza:

Igen, szürkerothadás, vagy elterjedt nevén botritisz.

Ha árnyékban tartod, akkor ezt csak a különösen ellenálló fajták bírnák így, rendszeresen öntözve.

Tedd olyan helyre, ahol egész nap éri a nap, és ha megoldható, csak alulról felszívatva öntözd. (De ne agyon, úgy se.)

Permetezni talán már nem nagyon érdemes, mert mire letelne az ÉVI, akkorra már leterem. Esetleg ha vannak még kicsik, akkor vehetsz valami 3 napos szert, szerintem létezik. (7 napos biztosan, de annyi idő már nemigen van az utolsó szem megéréséig.)

2018. máj. 30. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!