Hogyan menthetem meg a leadndert? Fekete a vége.
Figyelt kérdés
Szüleimtől megmentésre elhoztam pár leandert. Talán elfagyhattak a télen, mert teljesen csupasz és fekete a vége. Szeretném rendbe hozni, mert szerintem még él. Nem tudom mennyire kell visszametszeni. Milyen földbe ültessem át és milyen tőpot javasoltok?2010. jún. 15. 14:29
1/2 anonim válasza:
Próbáld a hajtásokat visszavágni - olyan 5-10 cm-es lépcsökben, amit zöld hajtást találsz. Ha az egész barnás vagy fekete, akkor nem él, ha van határozottan zöld része, akkor még meg lehet menteni valószinüleg.
Ne ültesd ár, de tápozd, csak öntözd meg kicsit, de ne álljon vizben. Ha pár hét múlva sem hajt, akkor végleg elpusztult.
Beteg, legyengült növényt SOHA NEM szaban átültetni, mert minden átültetéskor sérül a gyökere, és ez még külön stressz a növénynek. A tápoldatot meg csak egészséges é növekedésben lévö növénynek szabad adni, mert egyébkßént nem tudja hasznositani, és a túl sok tápanyag 100%-osan megöli a növényt.
2/2 A kérdező kommentje:
Bakker, már átültettem.... Csak 1-et nem, mert elfogyott a virágföld... Nah, kíváncsi vagyok...
Azért köszönöm a választ!
2010. jún. 15. 21:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!