Van olyan aki otthon a konyhájában termeszt zöldségeket?
Olvastam az interneten,hogy egy család a konyhájában balkonládákban termeszt magának tíz fajta zöldséget.
Én is kipróbálnám mert érdekel az ilyesmi de kissé hihetetlennek tűnik.Érdemes belekezdeni?
KonyháBAN kizárt. Legfeljebb növénylámpákkal megtámogatva.
Konyhaablak külső párkányán persze lehet termelni, mondjuk 3 szál sárgarépa, 2 fej fokhagyma, ilyenek. De ez a termelés csak hobbi, mert nagyon sok munkába és pénzbe kerül megtermelni így, és ennyivel nem fogod ellátni a piacot...
"Olvastam az interneten"
Az internet mindent kibír.
A konyha meg az ablakpárkány már kevésbé.
A zöldségeknek azon része meg, amelyik nyárra, a hosszú nappalokra felmagzik bírná ugyan az erélyláda kevés fényét, de hát mire mégy 5 retekkel meg 2 fej salátával?
A többi meg fényigényes.
Brahiból persze nyilván lehet ilyennel foglalkozni. De csak amiatt, hogy utána kitehesd a fészbukodra, vagy a blogodra, hogy te ilyet is csináltál, ilyet is tudsz. Hónapokig gondozhatod, kerülgetheted, de a termést egyetlen nap alatt megeszed, annyira minimális a felületed...
Ha érdekel, akkor igen, lehet hogy kertes házban éled majd az életed. Jól fog jönni egy kis előtanulmány.
Nem tudni milyen széles a párkány. Egy 60 cm /közepes/ balkonládába elfér 3 törpeparadicsom /Manó/. Stb.
A vízre és a tápozásra kell majd odafigyelni, ne száradjanak ki.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!