Mi lehet a baja a fokföldi ibolyámnak?
Sok fokföldi ibolyám van, de páron mégis tapasztalni szoktam az alábbi tüneteket, és nem tudom mi lehet ez, illetve mit tudnék ellene tenni:
- elsárgulnak a középső levelek
- virágokat hoz ugyan, de nem nyílnak ki, hanem még az elején lehullatja őket
- a külső levelek pedig megnyúlnak a középső levelekhez képest (nagyon)
Ha valaki tudná, hogy mitől van ez és tudna segíteni is benne, azt nagyon megköszönném!
Ez úgy néz ki, mint egy erős tápanyaghiány, vagy félretápozás. (Nem írtál semmit a tartási körülményekről.)
Ha erről nem lehet szó, akkor meg kellene pár fotó, hátha az segítene a probléma azonosításában.
Köszönöm a válaszokat!
A tápanyag összetételére is mindig ügyelünk, a többi fokföldi is ugyanebben az összetételben/mennyiségben kapja, azoknak még sincs semmi baja. Félig napsütötte helyen tartjuk őket, közepes páratartalom mellett, nincsenek huzatban sem. Képet töltöttem fel róla, a linket elküldtem üzenetben, itt kommentben nem engedélyezte.
A víz hőmérséklete sem hinném, hogy probléma lenne, mert kiengedjük a vizet és állni is hagyjuk a klórtartalom miatt.
Ez a feltöltő oldal problémás, azért van letiltva, nagyon helyesen. Imgur vagy Kephost a megfelelő oldal.
Gondolkodtam atkán, de az hirtelenebbül elszaporodik, itt a belső levélcsoport külső része meg egészen szabályos, és már egészen régi.
Jobb ötletem nincs továbbra sem, mint a tápanyagprobléma. Hirtelen jelentkezett a gond, tehát talán egy alkalommal nagyon sok lett ráöntve.
A többi se néz ki tökéletesen szerintem.
Mit kapnak, és mennyi időnként?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!