Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi csepeghet rám?

Mi csepeghet rám?

Figyelt kérdés
Van egy fűzfa, és néha mikor aláállok rám cseppen valami. Nincsen szaga egyáltalán, és átlátszó. Eső nem lehet, hisz nem esett. Mi lehet?

2018. máj. 1. 19:16
 1/5 spectator ***** válasza:
Én is tapasztaltam, valószínűleg a fűzfa választja ki valamilyen okból.
2018. máj. 1. 19:21
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem értem, mit választ ki?
2018. máj. 1. 19:26
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
A fűzfa hajtásainak csöpögését két dolog okozhatja. Gyakori jelenség, hogy bizonyos fáknál az ereken keresztül a felesleges vizet a növény kibocsátja, "guttál". A fa koronája alatt álló személy bőrén érezheti az apró, lehulló cseppeket akkor is, amikor nincs felhő az égen. Ez egy élettani jelenség, nem beteg a fa. Tavasszal különböző növényeken 1-2 cm-es méretű habos nyálcsomok szoktak feltűnni, melyeket a tajtékos kabóca képez. A kabóca szívó kártevő, szívogatásával a növények növekedését, fejlődését gátolják, de azok pusztulását nem idézik elő. A habos csomók ugyan feltűnőek, de nem jelentősek, beavatkozást nem igényelnek.
2018. máj. 1. 19:41
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2018. máj. 1. 20:01
 5/5 anonim ***** válasza:

Szóval rádverte a fa :D

(Bocs)

2018. máj. 1. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!