Kezdőoldal » Otthon » Kert » Milyen virágok-növények...

Milyen virágok-növények vannak, amik több nyáron át is megmaradnak a kertben?

Figyelt kérdés

Ès nem igènyelnek sok gondozást??

Most kezdek kerteszkedni, lovesem sincs rola... Szeretnek egy allando kertet, amibe nem kell minden evben ultetni.

2018. ápr. 26. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Ültess rózsát és krizantémot.
2018. ápr. 26. 19:01
 2/8 anonim ***** válasza:
Tulipán , jácint ,krizantén ,bazsarózsa , rózsa , fokföldi ibolya , gyöngyvirág .
2018. ápr. 26. 19:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Ezeket évelőknek hívják, mert átvészelik a téli fagyokat.
2018. ápr. 26. 19:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Amit már a többiek írtak... S persze mindenféle cserjés virágzó növény.

Én ugyan vetek is, mert millió virágot akarok, de ami magától nő, nulla gondozással, az a gyöngyvirág, orgona, magnólia (liliomfa, de túl hamar elvirágzik s vágott virágnak se jó, nem a kedvencem), írisz, nárcisz, jácint, tulipán s még egy csomó apróbb virágos cserje. Egyszer szeretnék jezsáment is :)

Amivel kevés gond van, az a leander (be kell vinni télre és locsolni), a rózsa (másodpercek alatt levágom az elszáradt részeit) és a bazsarózsa (levágom metszőollóval, ha elszárad).

Szép a kardvirág, de a fene se fogja bevinni teleltetni a hagymákat, majd újra elrakosgatni...

Jobb növények az elhullajtott magból is kihajtanak. Nekem itt csak a büdöske, azt sose kell vetni. Általában a porcsinrózsa is ilyen.

A százszorszépeket én vetettem pár éve, de azóta nagy lelkesedéssel virítanak jópár hónapon át a fűben.

Amit évente vetni kell, de azért ajánlom, az a sarkantyúka. Az egyetlen általam ismert virág, ami árnyékban is megvan, ráadásul nagyon szép és ehető. Igénytelen, jól kikel meg minden, nagyon szeretem.

2018. ápr. 26. 19:27
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem tudom, a fokföldi ibolya hogy került a felsorolásba...

Amúgy meg, válogass:

[link]

2018. ápr. 26. 20:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Botanikaland. hu Évelő virágoknál nézd meg, rengeteget mutat és a gondozását is leírja.

Egyébként, az árlevelű lángvirág, pázsitfüvek, kőtörőfüvek, varjúhájfélék mályvafélék, levendula, őszirózsák, krizantém, csenkeszek, kövirózsák, tulipánfélék, nárcisz,nőszirom, csillagfürt, amik nálam akkor is vígan élnének, ha rájuk sem néznék.

Kardvirágot és dáliát is szeretem, nem kényes, viszont az első fagy után valóban fel kell szedni a hagymáját. A rózsából vannak nagyon kényes fajták. Törpe méretű rózsafám minden évben kifagy egy. A leander is szép, napos hely, sok víz kell neki, trágya és elél, mint a tehén a herében.

2018. ápr. 27. 08:29
 7/8 anonim ***** válasza:
A sargaviola meg a len csak par evig el,de a len szerintem nagyon szep es folyamatosan viragzik.A porlyeszegfu es a tuzgyongyvirag is evelok.Elottem mar irtak az arlevelu langviragot meg a levendulat.Szerintem mindenkepp ultess beloluk.A zsalyaval es a kakukkfuvel sincs sok gond.
2018. ápr. 27. 10:31
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek koszonom a segitseget es a sok otletet!
2018. ápr. 28. 12:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!