Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hány lóerőtől lehet erősnek...

Hány lóerőtől lehet erősnek mondani egy fűkaszát?

Figyelt kérdés
2018. ápr. 17. 16:30
 1/4 anonim ***** válasza:
91%

Hány kg-tól lehet kövérnek mondani egy embert? :)

Sok összetevője van a kérdésnek.

Szerintem olyan 2-2,5 LE-től elég erős egy fűkasza ház körüli célra. 3-tól komolyabb munkákhoz. Az már elég hosszú damillal működik, tehát a kerületi sebesség nagyobb, azaz jóval nagyobbat üt, jól lehet vele haladni.

2 alatt csak hobbi célra való.

2018. ápr. 17. 20:35
 2/4 anonim ***** válasza:
1-1,5 lóerő körül jó otthonra itt-ott levágni a füvet ahova fűnyíróval nem férni oda. Térdig érő gazhoz kell a 2,5-3 lóerő, de ne tévesszen meg a tesco-s fűkaszákon feltüntetett 3,5 lóerő, mert nagy kamu. Azok kb 1 lóerősek. Egy rendes 3 lóerős kasza (ami tényleg annyi) az már hat számjegyű összegbe kerül.
2018. ápr. 19. 18:56
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez alapvetően így van, de pl. a piacos Demon (huszonvalahány ezer) tényleg van legalább 2 LE. A hosszú damillal is tud dolgozni sokkal különbül, mint egy nagy márkás 1 LE-s a rövid damiljával, ami tényleg csak szegélynyírónak való. Mindkettővel van saját tapasztalatom.
2018. ápr. 20. 06:14
 4/4 anonim ***** válasza:

2-es vagyok

Én anno vettem a Tescoban valami noname fűkaszát, elvileg 3,5 lóerős volt de alig vitte a sima füvet. Miután széthullott és visszakaptam az árát utána vettem egy Al-Ko-t ami elvileg 1.2 lóerős volt, na az vitte rendesen a nagy füvet is. Most egy Husqvarnám van ami 2 lovas és meg sem kottyan neki a térdig érő gaz, igaz majdnem egy havi fizetésembe került. De legalább azóta nincs félmunka géphiba miatt. Ez is olyan mint amikor a hifinél az olcsóra ráírják hogy 1000 Watt közbe meg van max 10. Egyszerű marketing fogás, aki nem ért hozzá azt meg tudják vezetni.

2018. ápr. 20. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!