Hány lóerőtől lehet erősnek mondani egy fűkaszát?
Hány kg-tól lehet kövérnek mondani egy embert? :)
Sok összetevője van a kérdésnek.
Szerintem olyan 2-2,5 LE-től elég erős egy fűkasza ház körüli célra. 3-tól komolyabb munkákhoz. Az már elég hosszú damillal működik, tehát a kerületi sebesség nagyobb, azaz jóval nagyobbat üt, jól lehet vele haladni.
2 alatt csak hobbi célra való.
2-es vagyok
Én anno vettem a Tescoban valami noname fűkaszát, elvileg 3,5 lóerős volt de alig vitte a sima füvet. Miután széthullott és visszakaptam az árát utána vettem egy Al-Ko-t ami elvileg 1.2 lóerős volt, na az vitte rendesen a nagy füvet is. Most egy Husqvarnám van ami 2 lovas és meg sem kottyan neki a térdig érő gaz, igaz majdnem egy havi fizetésembe került. De legalább azóta nincs félmunka géphiba miatt. Ez is olyan mint amikor a hifinél az olcsóra ráírják hogy 1000 Watt közbe meg van max 10. Egyszerű marketing fogás, aki nem ért hozzá azt meg tudják vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!