Magaságyást mivel töltitek fel?
Figyelt kérdés
Olvastam mindenfele rétegrendről,de kissé komplikaltnak tartom.
Ha veszek kerteszetben tőzegelt marhatrágyát es a tetejére rakok termofoldet,az nem elég?
2018. ápr. 15. 11:24
1/3 anonim válasza:
Én kizárólag a kerti nyesedéket, ágdarálóval összedarált ágakat, hajtásokat használok erre kizárólagosan.
2/3 anonim válasza:
En csak ketretegure csinalom, az alsoba agdarabok, levelek kerulnek jo vastagon (40 cm), majd ra a fold (ami komposzt foleg, de kerti folddel kevert komposztalt marhatragyat is szoktam), ez is jo vastagon. A mulcsolas fontos a novenyek kore, mert a kiemeles alapbol hajlamosabba teheti a kiszaradasra.
3/3 anonim válasza:
Én semmit nem használok, mert nincs értelme a dolognak (kicsi termőfelület rengeteg munkával), csak azért írok, mert a trágyát a földbe kell keverni ésszerű mértékben, nagy mennyiséget egy tömegben alátenni inkább káros.
Nálunk, a kontinentális száraz nyarakon egyébként sem kell alá olyan dolog (pl. gally), ami szárítja az egészet, ezt Angliában találták ki. A korhadás okozta plusz hő is a hűvös angol nyarakon lehet hasznos.
És ugye, ezt eredetileg évente kellene csinálni, minden évben kitakarítani az egész keretet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!