Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tűzelhalás ellen lehet ilyenko...

Tűzelhalás ellen lehet ilyenkor még permetezni a fákat?

Figyelt kérdés

Almát, birset, madárberkenyét, körtét?

Nem szoktam lemosózni, egyáltalán vegyszerrel permetezni, ezért nincs alapból meg a védelmük, de sajnos most elkerülhetetlen lenne, vagy elpusztulhatnak.

2018. ápr. 14. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Tűzelhalás az egyik legveszélyesebb betegség. Én bizony lemosózok már 50 éve. (Még élek). De most már elég késő van a lemosóhoz.
2018. ápr. 14. 14:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Azért a kisebbik rossz, ha kapnak réz-hidroxidos, kénes Vegesolt?
2018. ápr. 14. 15:14
 3/5 anonim ***** válasza:

Azzal még a maradék leveleket is leégetnéd és a szerencsétlen fa immunrendszerét a végsőkig próbára tennéd.

Én a beteg részek drasztikus metszését, ahol elérhető, ott fagéllel lekezelését és a lemetszett részek elégetését javaslom.

Ezenkívül, menj be egy gazdaboltba és kérj tanácsot. Van mostanában egy Cuproxat nevű szer. Érdeklődj utána. Én még nem próbáltam, de csodákat zengenek róla.

2018. ápr. 14. 21:28
 4/5 anonim ***** válasza:
Egyébként honnan tudod biztosan, hogy tűzelhalás?
2018. ápr. 14. 21:30
 5/5 anonim ***** válasza:

A Vegesolt vegetációban is lehet használni, csak fele dózisban. Rá van írva a flakonra is.

De ha biztosra akarsz menni, a Cuproxat az csak réz, és az kell tűzelhalás ellen.

De ott van már nálad a betegség, akkor a réz után pár nappal mehet valami felszívódó is, több alkalommal szórva, vagy most már réz nélkül is.

2018. ápr. 15. 06:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!