Tűzelhalás ellen lehet ilyenkor még permetezni a fákat?
Almát, birset, madárberkenyét, körtét?
Nem szoktam lemosózni, egyáltalán vegyszerrel permetezni, ezért nincs alapból meg a védelmük, de sajnos most elkerülhetetlen lenne, vagy elpusztulhatnak.
Azzal még a maradék leveleket is leégetnéd és a szerencsétlen fa immunrendszerét a végsőkig próbára tennéd.
Én a beteg részek drasztikus metszését, ahol elérhető, ott fagéllel lekezelését és a lemetszett részek elégetését javaslom.
Ezenkívül, menj be egy gazdaboltba és kérj tanácsot. Van mostanában egy Cuproxat nevű szer. Érdeklődj utána. Én még nem próbáltam, de csodákat zengenek róla.
A Vegesolt vegetációban is lehet használni, csak fele dózisban. Rá van írva a flakonra is.
De ha biztosra akarsz menni, a Cuproxat az csak réz, és az kell tűzelhalás ellen.
De ott van már nálad a betegség, akkor a réz után pár nappal mehet valami felszívódó is, több alkalommal szórva, vagy most már réz nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!