Van különbség a különböző eperfajták nevelésében?
Vagy 2 éve rendeltem Kínából pár különleges színű epermagot, aztán gondoltam berakom a földbe és öntözöm.
A gaz tök jól fejlődött, de eper egy szál se.
Teljesen amatőr vagyok a témában, ezért elkezdtem utána olvasni.
Volt egy helyen, ahol azt írták, hogy előtte pár hétig hűtőben kell tartani, volt ahol ilyet egyáltalán nem írtak.
Szóval hogyan is van ez pontosan ?
Kinek van tapasztalata?
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de:
1. Az ilyen kínai magokról nem tudja senki megmondani, hogy hány évesek. A legtöbb ekkora mag 3 évvel szedés után már nem kel ki. Van, ami már 2 év után se.
2. A vetésmélység jó volt, nem raktad túl mélyre? Nem száradt ki a vetésed? Nem öntözted agyon, hogy folyton saras legyen a felszín?
Nem mondanám veteménynek amit csináltam, csak pár tövet akartam próbaképp.
Fogtam egy balkon ládát , tettem bele virágföldet és beleszórtam a magot. Pár mm-nyi földdel takartam be.
Az öntözéssel nem csináltam sarat, mert a virágföld nagyon gyorsan átengedi a vizet.
Lehet, hogy nem volt már életképes a mag, mert a rendelés utáni évben került csak földbe.
De mivel a hűtőszekrényben tartást nem csináltam, így akár az is probléma lehetett.
Arra is jó esély van.
De pár mm virágföld nagyon gyorsan kiszárad. Ha csírázásnak is indultak a magok, könnyen kiszáradhattak és akkor elhaltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!