Diófa gallyai magas ágyás alá?
Magas ágyást tervezek készíteni. Az aljára kellene egy adag gally, ág ami a szellőzést segíti, meg szerintem bomlani is fog. Erre a diófa megfelelő? Sokan mondják, hogy mérgező. Másik oldalról pedig azt, hogy a benne lévő vegyület is lebomlik.
Nemrég lett levágva pár ág a dióról, a gallyakat összeszedtem, ki akartam rakni a zöld járatnak, de gondoltam mehetne a magas ágy alá. De csak akkor ha nem mérgezi azt.
Nah ez az, olvastam egy halom cikket erről, nem csak beugrok kérdezgetni vakon :)
Sok helyen írják, hogy 2-3 hónap alatt lebomlik komposztra is :)
De a fene tudja, nem kísértem a sorsot. Van más fáról is gallyam, meg lesz is, majd megy az az aljára, a diót meg viheti a zöld járat.
Szerintem hülyeség így aggódnod, két okból is:
Egyrészt nem mérgező, csak nehezebben bomlik le. Sok csersavat vagy mi a nyavalyát tartalmaz, ezt nem szereti sok növény, és ettől van, hogy ha valaki nem szedi össze a fa alól, hanem ott hagyja akár télire, akkor ott nem nagyon nő fű sem.
Alapvetően pedig azért nem nő alatta sok minden, mert a nagy levelek egybefüggő árnyékot adnak.
Azért van fű, ami így is szépen el tud burjánzani alatt, pl a tyúkhúr is simán... (Amikor már én ezeket is unom, akkor szoktam a leveleket a következő télire lent hagyni, had irtson ki amit lehet.... :)))
Egyébként pedig lehet komposztálni, csak éppen jóval több időt igényel, mint más növény.
És hogy egy magaságy alá miért lenne alkalmatlan, azt nem is értem! Alá tennéd, nem fölé, az a gally nem valami radioaktív valami... :D
A diófa nem mérgező, ez köztudott
Még a gaz se nő ki alatta
(súgok: csersav)
Oké, hogy a magas ágy alá kerül, de a víz nem mossa be utána a talajba ami ott gondokat okoz? (pl mellette lévű veteménybe (ami nem magas ágyás)
Egyébként az látszik, hogy nem vagyok tapasztalt, valahol el kell kezdeni. Nem szégyenlek kérdezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!