Kezdőoldal » Otthon » Kert » Bazsalikom, oregánó, kakukkfű....

Bazsalikom, oregánó, kakukkfű. Melyik melyik?

Figyelt kérdés
[link]

2018. márc. 27. 12:02
 1/9 anonim ***** válasza:
50%

A bal oldali egy virág, vagy valamilyen növény.

A középső oregánó, a jobb oldali bazsalikom, kakukkfű nincs.

Egyébként ha megdörzsölöd a levelüket, elég felismerhető illatuk van.

2018. márc. 27. 12:15
 2/9 anonim ***** válasza:
74%

A jobb oldali, kis levelü a kakukkfü. A másik kettöt nehéz képröl megkülönböztetni, mert nagyon közeli rokonok, érzésem szerint a bal oldali, tarka levelü a bazsalikom, a középsö a majoranna.

De ha napos helyen tartod kis ideig, akkor az illata alapján megkülönböztethetö.

2018. márc. 27. 12:15
 3/9 anonim ***** válasza:

Én ennyiből nem merek tippelni.

Erről az alkalmazásról most hallottam (még nem használtam) lehet segít.

[link]

2018. márc. 27. 12:17
 4/9 anonim ***** válasza:
#2: nekem az annyira nem tűnik kis levelűnek :D Jobban hasonlít a bazsalikom leveléhez. De lehet csalóka a kép.
2018. márc. 27. 12:17
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

A sorban az első, a tarka levelű az kakassarkantyú, más néven szúnyogriasztó.

[link]

2018. márc. 27. 12:29
 6/9 anonim ***** válasza:
25%
ma 12:29-es: tévedsz, sem a levél alakja, sem a struktúrája nem egyezik, a hasonlóság csak annyi, hoyg mindkét növény levele tarka.
2018. márc. 27. 12:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Elvileg ez a három van benne (a mellékelt papír szerint + petrezselyem is, de az nem volt benne), egy cserépben vettem, csak szétültettem őket.
2018. márc. 27. 12:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem tévedek.

Ennek a növénynek van 623ezer válfaja, (szőrös szárú, sima szárú, bordó szárú, sima levelű, szőrös levelű, stb) képen látható az egyik. Nem akarok vitát, mert engem ez annyira nem érdekel.

[link]

2018. márc. 27. 13:09
 9/9 anonim ***** válasza:

Éppenséggel, létezik ilyen:

[link]

De jól írják, megszagolod őket, vagy megszagoltatod egy konyhában jártas személlyel, és ennyi.

Ha nem érzed valamelyiknek az illatát, akkor egy alsó, sérült vagy sárguló levélnek a hegyét lecsíped, két ujjad között összemorzsolod, és máris a szomszédban is lehet érezni.

2018. márc. 28. 19:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!