Füvesítéshez honnan tudnék "virágföldet" vagy jó minőségű fekete földet venni? (Kalocsa környéke)
Szeretnék nagyon szep fu-pazsitot,amihez elengedhetetlen a jo minosegu fold.
Milyen fold a legjobb hozza ?
Honnan tudnek m3 szamra venni?
Nincs nálatok ingyenes hirdetési újság?
Nálunk mindig vannak benne hirdetések, termőfölszállításra.
Kalocsa környékén sok paprika föld van abból kéne szerezni.
Esetleg nincs valami ismerősöd, akinek a földjéről el tudnál hozni egy keveset?
Amúgy Baja környékén füvesítéshez már tőzeget használnak (Sükösdről) mert szinte egyáltalán nem lehet kapni termő földet.
És ha a jelenlegi földedet feljavítanád?
Istállótrágyát azért nem mondok, mert utána a szomszéd tele lett lótetűvel, de vannak már nagyon jó fűtápok, amiket felásás után, elsimítás előtt be lehet dolgozni a talajba.
Füvesítésre tisztán virágföldet vagy tőzeget ne használj, mert ezek rostosak, és egy rövid idő után meg fognak süllyedni. Kivéve ha belekalkulálod a süllyedést.
Én azt javaslom, hogy tőzeggel vagy általános virágfölddel 4-5cm vastagon szórd el, aztán rota kapa és jó lesz. Ha nem jó a vízmegtartó képessége, akkor keverj hozzá agyagot is. De a perlit is jó cucc, bár azt már inkább golfpályákon használják, hogy mindig legyen elegendő víz a pázsit számára.
Ami szerintem gigafontos, az a avakondháló a fű alá!!! Kalocsán a Kalo-tápnak van földje, szerintem tudnak adni nagyobb mennyiségben is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!