Tavaly osszel ultetettem par szolo oltvanyt, szukseges most tavasszal visszametszeni oket 2 rugyre?
Koszonom mindenkinek.
Ezek voltak az elso szolo ulteteseim. Faiskolabol vettem oket, s mivel nem kertem tanacsot, osszel csak a gyokereket mertem visszavagni olyan 10 cm-re. Az oltvanyokbol (4-5 rugyesek voltak) semmit sem vagtam vissza akkor. Remelem jol tettem, de most akkor visszavagom.
A gyökereket mondjuk felesleges volt visszavágni.
Azt akkor szokták csinálni, ha gödörfúróval ültetik, és a gyökereket elvágják akkorára, hogy ne hajoljanak vissza a lyuk széleinél.
De amúgy nagyobb gyökér: biztosabb eredés, erősebb növekedés.
Es ha most meg ultetnek azoknak a gyokereit se vagjam vissza?
Ez a vilagos rugy amit feljebb emlitettetek, ez most nem sima rugy, hogy tudok kulonbseget tenni ha nem az?
Kerestem (google) de semmi hasznalhatot nem talatam...
Én nem szoktam visszavágni, mert ásóval akkora gödröt ások, hogy beleférjen.
Mondjuk, olyan előfordul, hogy az oltványnak van egy félméteres gyökérszára is, ezt visszavágom persze, de ami elfér, azt nem bántom.
A vessző tövéhez egész közel, ilyen fél-egy cm-re, szokott lenni egy kicsi rügy, ezt hívják sárrügynek vagy sárszemnek. Ezt nem kell beleszámítani a 2 meghagyandóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!