Vizelet felhasználása a konyhakertben hogyan?
Valaki tudna irni pontos útmutatót: milyen növényt milyen higitással lehet vele locsolni; milyen gyakran; friss vizelettel vagy állottal/kezelttel; ha kezelni kell előtte, akkor hogyan és mivel?
Olvastam, hogy célszerű lehet hamuval keverni, de milyen arányban?















Azt ugye tudod, hogy a vizelet ammóniát tartalmaz?
Ezeknek a hatása a növényekre, ha nem találod el a pontos adagolást, inkább mérgező mint hasznos.
Minden egyes növény egyéni igényét és a vizeleted ammónia tartalmát hajszál pontosan ismerned kellene, ami ugyebár képtelenség.
Ne kísérletezz vele, mert többet ártasz mint használsz és bónuszként a veteményesed még bűzölögni is fog, mint egy hajléktalantanya.
Utolsónak: tudom.
Vizkultúrás termesztésnél is megoldható a drága tápanyagok helyettesitése vizelettel. Akvapóniában szintén a halak által kibocsátott ammóniát bontják le a baktériumok a növények által hasznositható nitritté és nitráttá. A dolog működik, csak a pontos módszerre és az adagolásra lennék kiváncsi, pontosan azért, hogy ne kelljen kisérleteznem.
Aki nem tudja, az légyszi lapozzon és ne szóljon hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!