Mit kell csinálni az elvirágzott orchideával? Ti hogy bírjátok rá az újravirágzásra?
Figyelt kérdés
2010. jún. 7. 21:09
1/4 anonim válasza:
Ha leesnek a virágok, de a szára még zöld akkor és nem száradt el akkor én nem szoktam még levágni, hanem meghagyom mert volt, hogy kivirágzott újra. Nekem van egy tápoldatom orchideára, vízzel hígítom és 2 hetente azzal locsolom. Most 4 orchideám van és az összes virágzik, + kettőn ma találtam 2 új hajtást :-)
Az ablakban tartom őket, délelőtt rásüt nap, de délután már nem. Hetente 1x locsolom kevés vízzel vagy a tápoldatos vízzel és nagyon szépek :-) mást nem csinálok velük...
2/4 anonim válasza:
Sok nap, kevés víz, átlátszó cserép! Ez a legfontosabb!
Aztán ha levirágzuk a száron látsz ilyen kis levélszerűséget. A második ilyenig kell levágni. Az fölött. Remélem érthetően írtam.
Sok sikert!
3/4 anonim válasza:
Nem minden orhideának kell átlátszó cserép,bár a gyökerek is fotoszintetizálnak azért ez mégis csak a levelek feladata, és ha egészséges a növény ez nem okozhat problémát. A levirágzott szárat közvetlenül levirágzás után két izközre javaslom visszavágni, hogy ne magasodjon annyira fel és szebb virágot neveljen.
4/4 anonim válasza:
Amúgy várni kell kicsit hogy pihenjen a Phalaenopsisoknál ez kb. pár hét vagy 3-4 hónap, attól függ mennyire érzi jól magát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!