Műanyag gyeprácsot járdának le lehet rakni alapozó
réteg nélkül is?
Figyelt kérdés
Úgy értem, kőzúzalék stb. nem menne alá, közvetlenül az elegyengetett földre tenném. A ház és a melléképület közé szeretném járda helyett lerakni, hogy ne a sárban járjunk, és ne kopjon ki a fű. Nem szeretném, ha hamar tönkremenne, de nem is szeretném túlbonyolítani a dolgot, ha nem szükséges. Köszönöm a segítő válaszokat.
Ilyen intenzív taposásra nem jó a gyeprács, csak alkalmi használatra. Tegyél tipegőket.
2018. febr. 4. 00:01
2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Pont ezt szeretném elkerülni, tehát, hogy egyrészt ne virítson messziről, másrészt pedig elég hamar (1-2 év) behordódik sárral és benövi a növényzet. Nem angolpázsitos a kert, inkább rét jellegű. Próbálkoztunk ilyen megoldással, de rendszeres karbantartást igényelne, az pedig nem fér bele.
2018. febr. 4. 00:12
3/7 anonim válasza:
úgy látom itt nem lesz jó megoldás
tudod mit tedd oda azt a gyeprácsot
/úgyis le lesz betonozva saroktól sarokig/
2018. febr. 4. 01:53
4/7 TappancsMancs válasza:
Szerintem a gyeprács bírná annyira csak marhaságnak tartom és bocsi akinek olyan van. Minek a kövek között fű? Félig ilyen félig olyan, ötlet amit eladnak. Inkább betonozd le vagy beton lapokat tegyél. Az alap nélkül tartós sem lesz, érdemes lenne ezt is megfontolni. Az azt jelenti foglalkozni kell vajd vele és költeni is rá.
2018. febr. 4. 13:52
5/7 anonim válasza:
Azt kell először tudni hogy mennyit használjátok ezt az utat?
Ha naponta többször akkor gyepráccsal sem fogja bírni a fű, ha csak alkalmanként, akkor meg felesleges pénzkidobás.
Nálunk tizenöt éve nem kopott ki a fű és napi négyszer (néha többször)megyünk át rajta.
2018. febr. 6. 08:47
6/7 A kérdező kommentje:
Kb. napi 4-6-szor oda-vissza, talán többször is, de csak egy személy. A fű ki van kopva, nem tudom hány év alatt kopott ki, mert mi nem olyan régen lakunk itt. De ahol még van fű, ott is rettenetes ragadós sár van ilyen időben és vigyáznom kell, hogy el ne essek, mert csúszkál a talpam alatt. Ilyen a talajtípus + a fekvése a teleknek, hogy megáll a víz.
Nézegettem a tipegő árakat is, de akkor már a gyeprács olcsóbb.
2018. febr. 6. 11:59
7/7 anonim válasza:
Nem fogja bírni a gyeprács. A vízelvezetést meg kell oldani, a házad is felvizesedhet, meg egyebek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!