Mi ennek a növénynek a neve?
kaktusz mixből vettem de nem néz ki kaktusznak,hogy gondozzam ?
valoságban kicsit fakóbb színe van
Ha jól látom, akkor ez az úgynevezett "majomfa" vagy "majomkenyér fának" is nevezik,bár igazából nem az, pontosabban latinul Crassula ovata egyik alakváltozata.
Nem kaktusz, de pozsgás növény.
Télen ezeknek a növényeknek pihenési időszakuk van, ilyenkor hűvös helyen kellene őket tartani. Beüvegezett veranda, fűtetlen előszoba, vagy akár a két ablak között is jó. Azt viszont tudni kell, hogy SEMENNYIRE nem tűri a fagyot. Ha megfagy, vége van.
Télen nagyon-nagyon keveset kell öntözni. Havonta egyszer elég, és semmiképpen ne álljon meg alatta a víz! Meglocsolod annyira, hogy alatta a tálban a víz megjelenjen, és azonnal ki is öntöd alóla.
Nyáron a legjobb neki kinn. Egy kis szoktatás után (amikor legyen szűrt fényben) közvetlen napfény is jó neki. Ekkor sem kell sokat öntözni, hetente elég, és ne álljon alatta a víz nyáron sem.
Nem egy bonyolult növi, nekem a sokadik évesek kb. egy méter magas bokorrá nőttek már...
Szerintem inkább ez lesz:
Igen, az biztos, hogy valamelyik ablakos növény.
Fenestraria, Frithia, vagy hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!