Miért jó az a tulipánhagymának, ha virágzás és leszáradás után kiásom és úgy tárolom?
Ezen én is gondolkodtam már. Főleg, ha azt nézem, hogy a természetben senki nem szedegeti ki őket.
Talán azért mondhatják ezt, mert ha kiszeded, akkor a sarjhagymákat le lehet szedni, nem lesz egy helyen sok tulipán...
Az évtizedekig egy helyben maradó tulipán hagymája, nálunk a homokon 40 cm mélyre le tud menni.
Mondjuk emiatt is érdemes kiásni pár évente.
Egyáltalán nem jó neki.
A földben nedves (párás) helyen van egész nyáron, kiszedve meg teljesen szárazon.
Az meg főleg rossz, ha visszavágod a gyökereit. Kiszedni csak akkor szabad, amikor a gyökerek már elszáradtak, és maguktól leesnek.
Több évtizedes saját tapasztalat, hogy a nyári szárazon tárolás utáni évben nem lesz olyan szép a tulipán, mint ha nem szedem ki, a földben nyaral.
Csak pár évente kell kiszedni, ha már túlságosan elsűrűsödött, mert a sok sarjhagymából olyan sok felnőtt hagyma fejlődik, hogy elnyomják egymást. Magyarul, se víz, se tápanyag nem jut az egyes virágoknak, mert a többivel kell verekedni érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!