Az orchideámnak elhullottak a virágai, mit lehetne tenni vele?
Figyelt kérdés
Az orchideámnak nincs szára, csakis levelei meg a legzőgyökerei. Már régebb óta ebben az állapotban van, a levelek szép zöldek, új hajtások is nőnek, de a szárnak nyoma sincs, és hát szár nelkül nincsen virág. Én locsolgatom, ápolom, de csak nem akar kinőni a szára... Valaki tunda-e segíteni, mivel lehet szárhajtásra serkenti az orchideát?2018. jan. 18. 23:19
1/6 anonim válasza:
Hagyd abba a locsolást. Nagyon minimális mennyiségű vízre van szüksége.
2/6 anonim válasza:
Megfelelő fény is kell és valóban, talán kevesebb víz (inkább pára ill. permet a léggyökerekre). Mindenesetre tarts mellette almákat, banánt stb. mert az érő gyümölcsökből felszabaduló etilén gáznak van virágzást serkentő hatása.
3/6 anonim válasza:
Kéthetente pici víz elég neki. Lehet kapni orchidea tápot, adj neki és várj türelmesen.
4/6 anonim válasza:
Az orchideát hetente kell locsolni: beteszed egy tál állott vízbe, hogy a kéregforgács jól megszívja magát. Napfény igényes, szerintem most túl sötét van neki a virágzáshoz. Majd február-márciusban. Akkor már kell tápoldatozni is.
5/6 anonim válasza:
Dehogy kell hetente locsolni, pláne nem szabad vízbe állítani. Sötét sincs, nálam 3 orchidea is virágzik
6/6 anonim válasza:
Nekem az összes orchideám (6-7 db) virágzik éppen és csak kéthetente locsolom őket, akkor is csak kicsit. Havonta tápos vízzel. Nyáron szoktam havonta kb. a fürdőkádba tenni vízbe 1-2 órára, hogy felszívjon magának annyit, amennyit szeretne. És SOSEM vágom vissza. Sokan azt javasolják, hogy a szárat azt hiszem a harmadik bütyök felett vissza kell vágni ha elvirágzik és akkor újrahajt. Ez igaz is, de az én orchideáimat nagyon elgyengítette. Meg kell hagyni nekik a pár hónapos pihenő időt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!