Kezdőoldal » Otthon » Kert » Létezik olyan szoba növény...

Létezik olyan szoba növény ami cigi füst álló?

Figyelt kérdés
Már pár növény volt a házban de nem élték túl.
2018. jan. 10. 15:26
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Vitorlavirágot próbáltad már?

Tapasztalataim szerint az elég jól állja a sarat... meg a cigifüstöt :-)

2018. jan. 10. 15:27
 2/6 A kérdező kommentje:
Még nem próbáltam, de köszi a tippet. Egy próbát megér.
2018. jan. 10. 15:50
 3/6 anonim ***** válasza:
61%

"Vitorlavirág" így van de az víz igényes nekem a fürdőszobába van ilyen, nagyon jól bírja a párát ritkán locsolom a pára elég neki.

Cigi füstre a szanzavéra, sok kocsmába láttam annak idején amikor még lehetett cigizni bent, és van sok nekem is.

Egyébként ha utána olvasol akkor ez a legjobb levegő tisztító, még a NASA-nál is.

Másik előnye nagyon igénytelen, havonta elég locsolni, vagy pár naponta ráspriccelsz egy kevés vizet, és néha -havonta- kicsit meglocsolod.

Virágföld nem sok kell neki inkább homokos kavicsos ágy ami elvezeti a vizet.

Ha sokszor locsolod kirohad, agglegény virágnak is nevezik -igénytelen- :) .

A buzogányvirág (Dieffenbachia) ez is jó, főleg szintén fürdőszobába, vízigényes.

2018. jan. 10. 16:19
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Még annyit az előző írásomhoz, hogy a szanzavéra annyira igénytelen, hogy bárhol elvan, legyen az kevés fény, sötét helyen, vagy napos ablak, vagy bárhol, a lényeg, hogy ne kapjon sok vizet.
2018. jan. 10. 16:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom előttem szólóhoz.

Szanzavéra (anyósnyelv) még a sorkatonaságot is túlélte. A folyosón volt vizet csak elvétve látott, földje se sok volt. Fény se nagyon érte. De csikket meg füstöt azt kapott. És még virágzott is!

2018. jan. 10. 17:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Nem a füst lehetett ott a fő gond, én úgy gondolom.

Egy normál mértékben dohányfüstös lakást szinte minden növény túlél. A nagyon nagy füstöt meg te se szereted, szellőztetsz nyilván.

Ez mondjuk egy lehetséges ok, hogy télen rányitod az ablakot a növényre, fagyos időben.

2018. jan. 10. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!