Kezdőoldal » Otthon » Kert » Tavasszal kihajtott néhány...

Tavasszal kihajtott néhány narancsmag amit elültettem de kb csak 5 cm-sek, miért nem nőttek tovább?

Figyelt kérdés
Valakitől azt hallottam, hogy a magról nem fognak tovább nőni, viszont a neten egy csomó helyen olvastam, hogy elvetette a magot majd egy normális fája nőtt. Esetleg ha idén megint próbálkoznék másik magokkal? vagy citrommal vagy mandarinnal volna jobb?

2017. dec. 29. 09:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Valószínűleg nem biztosítottad a szükséges feltételeket.

Hogy miben hibáztál, azt én nem tudhatom. Sötét hely, túl kevés föld, ezzel túl kevés víz és túl kevés tápanyag, stb.

Az első évben persze nem is lehet túl nagy fejlődésre számítani, de 10 cm azért belefért volna, vagy akár több is.

A mandarin gyenge növekedésű, a narancs és a citrom erősebb.

Haszna nem lesz egyiknek sem, remélem, tudod.

2017. dec. 30. 10:16
 2/2 anonim ***** válasza:
Az első évben minden magról kelt fa gyökérre növekszik. Ezért kicsi cseréppel kell kezdeni, hogy azt mielőbb kitöltse, akkor fejlődik a lombja is.
2018. jan. 4. 15:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!