Mikor kell és hogyan kell a krizantém magját begyűjteni? Szeretnék magról szaporítani.
Magról szaporitásról még nem hallottam. A kíváncsiság miatt még a krizantém.hu lapot is felkerestem .
Az összes kertészetnél tőosztással,és zöld bújtással történik a szaporitás .A biztos az őszi tőosztás .
Két kérdéssel ezelőtt is leírtam, hogy a késői virágzású krizantémok már nem tudják beérlelni a magjukat.
A nyáriak tudják, de a maggyűjtésről nem tudom, hogy kell.
Az biztos, hogy lehet magról szaporítani a kriziket, a nemesítés is így folyik. Arról is írnak, hogy nem érdemes magról, mert a szebb hibridek általában elveszítik különleges tulajdonságaikat, csak néha lesz szép közöttük.
Ha sok kell, még esetleg:
Némelyik fajta szárról is gyökereztethető.
Virágföldbe kell ledugdosni 10 cm-es szárdarabokat, hogy csak a tetejük álljon ki a földből, lehetőleg egy levéllel együtt. Lehetőség szerint az első beöntözés gombaölős vízzel történjen. Nagyon világos és viszonylag hűvös helyen egy hónap után hajtani kezd, ami nem pusztult el napokon belül.
Általában a kis virágú fajták hajlamosak gyökeresedni, de a nagyobbak között is előfordul.
krizantém gyükereztetés.
ha lecsiped a krizantém tetejét (visszacsíped) a levéltövekben hajtásokat fog hozni.
1-2-3 cm es nagyságban leszedegeted .javaslom szedd ugy hogy 2 levelet meghagysz visszatöréskor az anyatövön,ugy ott ujra 2 hajtás lesz majd.
a kis hajtásokat tözegbe ledugdosod és hüvös helyen folyamatosan nedvesen tartva 2 max 3 hét és gyökeresek is.
hüvös hely:magas fák árnyéka megfelel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!