Hamarosan családi házba költözünk, viszont az udvar egy merő homoktenger. Milyen növényeket/fűmagot telepítsünk amik strapabíróak, bírják a száraz, homokos talajt és meg is kötik azt?
Én időhiány miatt nem nagyon tudok foglalkozni a kertemmel, ami szintén homokos. Amikor beköltöztünk, feljavítottuk a talajt és füvesítettünk.A homoktalajok javítására ajánlott az istállótrágya, a komposzt és a különböző talajjavító ásványok úgymint pl. alginit, dolomit és riolittufa. Mi szerves trágyát (marha, csirke, ló) forgattunk bele, mert ezeket kaptunk ingyen a szomszédoktól.
Gyönyörű, tömött pázsitunk van már évek óta.
Ha te növényeket is szeretnél bele, akkor innen válogass:
A fű rengeteg öntözéssel lesz csak elfogadható, ha tényleg homok, nem csak homokos a kert.
Ha, mint írod, nem nagy terület, akkor hozass 10 cm rendes termőföldet a homok tetejére.
Még a föld előtt hozathatsz istállótrágyát, amit pl. rotációs kapával be kell forgatni, legalább 10 kg/m2, vagy akár a duplája. De műtrágya is megteszi, csak az a talajszerkezetet nem javítja.
Ahová virágokat akarsz, ott a homokot meg a termőföldet is össze lehet keverni rotával, plusz a trágyával.
3#-as vagyok, a linkben amit beraktam...szó esik- valahol az alján..- konténer, meg emelt kertekről gondolom tehát akkor a földet beleimportálják.. igaz ronda konyhakertnek egy konténer-aljzat... Sok sikert! :) a homoktövis pl. egészséges ő kifejezetten kedveli! És nem is csúnya növény:)
Én aloe verát akartam termelni egy időben nem tudom van-e rá kereslet :)..kertem ugyan nincs még de igen szapora, igénytelen és imádom.:)
:)
Köszönöm szépen mindenkinek a tanácsokat /ötelteket, így már legalább el tudok indulni valamerre :)
Homoktövist én is néztem, lehet megpróbálkozunk majd vele, illetve a családban van sok aloe vera, meglátjuk nálunk is túlélnek-e :D
Földcserét a férjem már említette, de ezek szerint tényleg szükséges, lévén hogy nem homokos a talaj hanem full homok.
Köszi még egyszer :)
Sok trágyázással és öntözéssel a fű jól elvan. A kert egy részén volt talajcsere. A növényeken nem látszik, hogy hol.
Nyáron reggel este öntözök. Így a konyhakert is szépen terem.
Ha az öntözésre odafigyelsz, akkor szép lesz a kert homokon is. A tarack gyepnek szép és imádja a homokot, de ha később mást is szeretnél, akkor csak vegyszerrel irtható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!