Mi lehet a gond a szobanövényeimmel?
Idén költöztünk a házba és vásároltuk a növényeket!
Míg nyár volt gyönyörűek voltak ahogy beköszöntött a hűvösebb idő a fűtési szezon (24fok van bent) elkezdtek csúnyúlni! Volt 3 orhideam elsőnek a bimbókat dobálta le aztán a virágokat levei sàrgulnak, csúnyúl! Van más fajta szobanövènyem is ami zöld nincs virága azok meg egyszer csak halványodnak a levelei és egyik napról a másikra dobálja le! Heti 1szer locsolom őket 2 hetente tàpoldatos vízzel, helyèt nem változtatom, spricelgetni is szoktam! Nem értem...úgy sajnálom őket, mert olyan szépek voltak!
Keress rá tételesen név szerint a növényekre a Google-ban és megismered a tartási körülményeiket.
Szerintem a 2 hetente tápozás ilyenkor már nem kell, az is kiégetheti a növényt.
Van olyan növény, amelyik nem bírja, ha spriccelik a levelét, pl. fokföldi ibolya.
Szóval, így ismeretlenül nem lehet mit mondani.
Nem tudom azokat hogy kell, de az Én virágaim szépek.
- Szanzavérák 3 fajta 10db van - azt havonta locsolom (igénytelen növény és nagyon egészséges)
- Diffenbachia 2db naponta 1-2 spricceléssel kb 2-3cl vízzel
(egyébként 2 hetente kell locsolni)
- Vitorla virág 4db - hetente locsolja az asszony -az az ő felada :)
Diffenbachia, ablak mellett, Szanzavérák, mellettük (annak mindegy hol van) többi szintén ahol van fény.
Naponta 1 óra szellőzetés emelten 23-25 fok.
Van még valamilyen hagymás virág de az most szerintem alszik, majd tavasszal meglátjuk.
Szerintem olvasgass a goggle-n, hogy kell a Te virágaidat kezelni.
Nem az a lényeg, hogy mennyi időnként öntözöd, meg hogy mennyi időnként tápoldatozod, hanem hogy mennyi a növények igénye.
Úgy értve, hogy ha a növény nagy a rendelkezésre álló földmennyiséghez képest, akkor az egy hétnél előbb használja el a vizet, fordított esetben (kis növény nagy cserépben) később.
A növényfajok igénye is eltérhet, sok pl. nem bírja a folyamatosan nedves földet, a gyökerek elrothadnak, ha időnként nem szikkad meg a föld.
Ha meg kaspóban vannak a növények, akkor igen jó esélye van, hogy pang alattuk a víz, gyökérrothadást okozva.
A tápoldatnál a dózis nem mindegy.
Ha kevés tápoldat van a vízben, akkor hetente is lehet alkalmazni, de az eltúlzott mennyiség 2 hetente vagy havonta is túl sok lehet. (Én erre tippelek így látatlanban, hogy felgyülemlett a sok tápoldat, és most már mérgez.)
Az is elképzelhető, hogy nem nekik való a tápoldat, más az összetétel, így a tápanyagegyensúly felborult. (Ez azért nem annyira valószínű, mert az nem érintene mindenféle növényt.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!