Faültetéskor merszét az nap kell csinálni vagy ráér par hét később is? Még nem döntöttem milyen koronát akarok.
Figyelt kérdés
2017. nov. 7. 06:53
1/7 anonim válasza:
Az ültetést követő metszés csak a párologtató felület csökkentését szolgálja, a koronaalakító metszéssel lehet várni még 1-2 évet is.
2/7 anonim válasza:
#1! Miröl jöttél rá, hogy metszésröl van szo????
3/7 anonim válasza:
Tavasszal kell vissza metszeni, most csak az esetleges törött hajtásvégeket szabad levágni.
4/7 anonim válasza:
Én mindíg ültetéskor metszem . Most hallottam hogy van aki csak tavasszal csinálja nehogy a metszés mentén télen átfagyjon a fa. Mondjuk én ilyet soha nem tapasztaltam.
5/7 anonim válasza:
Van még egy fontos oka, de ha nem vágod le ősszel nem is van rá szükséged, hogy tudjad. Ha levágtad akkor meg, már mindegy. Így kell és kész.
6/7 anonim válasza:
Ősszel ültetett fákat,tavasszal kell metszeni .
7/7 anonim válasza:
Lombhullás után már semmit nem szabad metszeni, felnőtt fákat sem. Ilyenkor már teljesen lelassulnak az életfolyamatok, lassan áll helyre a nedvkeringés, ami fokozza az elfagyási hajlamot, a nyitott sebeken sokáig be tudnak jutni a kórokozók, stb.
Ha nem várhatók már nagy hidegek, akkor február elejétől lehet csinálni az almatermésűeket (esetleg január végétől is), március elejétől a csonthéjasokat, pirosbimbós állapottól a barackokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!