Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogyan teleltetitek a muskátlit?

Hogyan teleltetitek a muskátlit?

Figyelt kérdés
Tavasszal egy vagyont költöttem muskátlira. Ültettem kertbe, virágládába. Jó lenne jövőre is megtartani valahogy őket.
2017. nov. 1. 15:38
 1/5 anonim ***** válasza:

Álló muskátli? Az bármit kibír, az agyonöntözésen kívül.

Legjobb világos, hűvös, de fagymentes helyen tartani, félszárazon.

Ha nincs ilyen lehetőséged, akkor 0-15 fok között bármi hely jó. Még fény se fontos.

Minél hidegebb a hely, annál szárazabban kell tartani. 0 fokon csontszárazon, 15 fokon néha nedvesítve.

Régen falun úgy teleltették, hogy földből kiszedve egy madzaggal összekötötték őket, és felakasztották az istálló gerendájára. A tehenek fűtöttek annyit, hogy nem volt bent fagy. Pára is volt annyi, ami kellett a kiszáradás elkerüléséhez.

Neked földben jobb teleltetni, de a föld csak nedves legyen, ne vizes-sáros, mert tőrothadást okoz hidegben.

Ha csak meleg és viszonylag sötét helyed van, az is megteszi, bár erősen meg fognak nyúlni a hajtások. De hát tavasszal úgyis vissza kell vágni a szárakat.

2017. nov. 2. 07:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2017. nov. 2. 11:07
 3/5 anonim válasza:
családi házban lakunk, ezért a garázsba visszük le őket, csak előtte lemetszük cs
2017. nov. 2. 14:20
 4/5 A kérdező kommentje:
Mennyire kell visszametszeni?
2017. nov. 3. 04:43
 5/5 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam ilyenkor egyáltalán.

Hely van, és legalább nem az alsó részeken jönnek télen a megnyúlt hajtások, hanem a tetején, amit tavasszal úgyis levágok.

2017. nov. 3. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!