Kezdőoldal » Otthon » Kert » Sövénynek tűztövis vagy júlia...

Sövénynek tűztövis vagy júlia borbolya?

Figyelt kérdés

- Melyik nő gyorsabban?Illetve ezt lehet gyorsítani, pl trágyázással vagy valamivel?

- Melyik mennyi idő alatt ér el 2 métert?

- Melyik hatékonyabb védősövénynek (ne tudjanak átmászni rajta)?

- Mérgező valamelyik kutyára nézve?

- Amennyiben mérgező, le lehet vágni azokat a hajtásokat, amin a bogyó teremne?

2017. okt. 21. 22:50
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, melyik nő gyorsabban, de ha trágyázott földbe ülteted, meg nyáron öntözgeted, akkor nyilván sokkal gyorsabban nőnek, mint bármi más is.

Egyiken sem fognak átmászni, ez egész biztos. A borbolya azért veszélyesebb, szúrósabb. (Rád és a kutyádra nézve is.) A tűztövis ágát meg lehet fogni nyugodtan, a borbolyáét csak nagyon vigyázva, mert a tüskék a kezedbe (kesztyűdbe) törnek.

Mindkettőnek a bogyója mérgező egy kicsit, de ezzel nem kell törődni, mert a kutya nem fogja megenni, ez garantált. Kicsi gyerek esetleg, de ő sem fog halálos mennyiséget enni, mert rossz ízűek.

Egy szúrós sövényről levágni a terméseket, hááát... Éppenséggel lehetséges, ha kiveszel rá egy hét szabadságot, de azért a szomszédaid biztos ott fognak röhögni kórusban.

2017. okt. 22. 07:56
 2/4 anonim ***** válasza:
Mindkettőt életveszélyesnek tartom, kezelése, karbantartása egyiknek sem könnyű. A borbolya vékony tövisei a bőrben napokig tartó bőrgyulladást okoznak, míg le nem kopik a hámréteggel együtt, a borbolya a lisztharmat köztesgazdája. A tűztövis oroszlánok ellen való, karbantartani csak súlyos vérző sérülések árán lehet.
2017. okt. 22. 14:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Nekünk tűztövis van , olyan 130 cm magas, éppen most készülök kivágni. Majdnem életveszélyes gondozni, főleg úgy hogy a szomszédban nem laknak és azt az oldalt nem tudom rendszeresen nyírni.

Nem mi ültettük, de már nagyon bánom ,hogy nem vágtuk ki azonnal amikor ide költöztünk.

2017. okt. 23. 10:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Miért írjátok, hogy életveszélyes? :O Néztem róla videókat, igaz abban nem metszőollóval hanem sövényvágóval vágják, de az ember keze, egyéb része a sövény közelébe sem kerül kb. Annyi, hogy valakin volt ilyen védőszemüveg, de nem úgy láttam, hogy különösebben veszélyes lenne. Amúgy köszönöm a válaszokat :)
2017. okt. 23. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!