Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ez milyen bonsai és mi lehet...

Ez milyen bonsai és mi lehet a gondja?

Figyelt kérdés

Kröülbelül 2 hete van meg, egy hét elteltével kapott egy pohár vizet. Utána naponta 1x lefújtam/spricceltem (a pára miatt) és kb már 5 napja folyamatosan hullatja a leveleit. Aztán megint utánanéztem, hogy milyen fajta lehet és szerintem megtaláltam, hogy milyen fajta. FICUS MICROCARPA GINSENG. Erre azt írták, hogy jó szárazságtűrő, jól eltudja raktározni a vizet és nem szabad lefújni a leveleit, mert azt nem szereti. Szóval 3-4 napja már nem fújom, de még mindig hull a levele. Lassan már lehet kéne neki adni vizet, de még mindig van szaga a földnek. A levélhullásról: napi MINIMUM 9 levél hullik le. Először kicsi levelek hullottak le, de most már a közepes méretűek is hullanak. Valamelyik sárga, valamelyik zöld (mármint a lehullott levél).

Ui.: panelben van, szerintem melege lehet, az ablaktól 3 méternyire van, nem huzatos helyen.

[link]

#fikusz #bonsai #hullik a levele
2017. okt. 8. 11:26
 1/9 anonim ***** válasza:

Ami biztos: nagyon sötét helyen van egy nagyon fényigényes növény. A szemed hozzászokik a kevesebb fényhez, de a növény nem.

Az ablaktól 1 m-en belül kellene lennie, itt a ablak előtti fénynek talán negyedét, ha kapja. Ez már önmagában is valószínűsíti a levélhullást.

De persze, a viszonylagos meleg is lehet gond. Főleg, ha eddig hideg, fűtetlen helyen tartották.

A növény méretéhez képest nagyon kevés a talaja, kevés vizet tud eltárolni. Ha nem bonsai-ról lenne szó, háromszor ennyi föld kellene neki. Kétlem, hogy a heti 1x-i öntözés elég lenne, ha 15 foknál melegebb van a szobában. Ne szagolgasd a földet, hanem az ujjaddal túrj bele 1-2 cm mélyen, és ha nem nedves, akkor öntözz.

2017. okt. 10. 06:06
 2/9 A kérdező kommentje:
A növény alatt tálca van és benne víz a száraz levegő ellen, maradhat, vagy nem szükséges? Köszi a válaszod.
2017. okt. 11. 01:08
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem szükséges.

(Gondolom, a növény nem tudja felszívni belőle a vizet.)

Az se biztos, hogy száraz nálad a levegő. Nálam most pl. 75 % a relatív páratartalom, ami több az ideálisnál (emberek számára), de növényeknek is elég.

2017. okt. 11. 11:16
 4/9 A kérdező kommentje:
Amiben van a bonsai, annak az alján van egy lyuk, ahol még a gyökere is kijött. Szerintem feltudja szívni a vizet..
2017. okt. 11. 11:39
 5/9 A kérdező kommentje:
Itt 30%-os a páratartalom.
2017. okt. 11. 12:25
 6/9 anonim ***** válasza:

Akkor azért bírta heti 1x-i öntözéssel.

De ez veszélyes is lehet, ha a földig felér a víz, akkor teleszívja magát, és ha ez rendszeresen megtörténik, akkor esetleg kirothad.

Ez a növény bírja a száraz levegőt. Ártani éppen nem árt a párásítás, csak nem szükséges. Amik igénylik, azok általában vékony, puha levelű növények.

2017. okt. 11. 13:11
 7/9 A kérdező kommentje:
Az ablakhoz nem tudnám közel rakni, mert sajnos ott vannak a radiátorok. Viszont azt megtudom tenni, hogy reggel/délelőtt amikor felkelek és besüt a nap, akkor odarakom. Aztán, ha már nem süt rá, akkor visszateszem a helyére. Viszont, ha bírja a száraz levegőt, akkor nem teszek a tálcábe vizet.
2017. okt. 11. 17:40
 8/9 anonim ***** válasza:

A mozgatást semmi nem szereti.

Nem kell a radiátorra tenni, egy méterre az ablaktól még elég fényt kap.

2017. okt. 11. 17:55
 9/9 A kérdező kommentje:
Nem akarom a radiátorra tenni, de nincs olyan hely ahová letudnám tenni. A lépcsőházba meg nem szeretném kitenni, bagóznak, meg huzat van mindig.
2017. okt. 11. 22:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!