Kezdőoldal » Otthon » Kert » Oleo Mac Gs 370 láncfűrész...

Oleo Mac Gs 370 láncfűrész másik lappal?

Figyelt kérdés

Üdv.

Van egy oleo mac gs 370-es láncfűrészem 3/8-os 1,3mm lánccal, 41 cmes vezetővel. Ennek a gyári oregon vezetőnek hegyesebb az orra, mint egy átlagos lapnak. Gondoltam rá, hogy lecserélem egy kisebb 35-ös lapra, és gömbölyűbb orrúra. A láncfűrész 2,2 le. Mit gondoltok, mekkora lenne változás? Illetve szokott a láncfűrész pattogni a fába, lehet, hogy ettől megoldódna? Még annyi, hogy van egy stihl 35ös vezetőm ami úgyszint 3/8-os, csak annyi a probléma, hogy ha teljesen megfeszítem akkor csak az első csonkcsavarra ér rá a lap. Ezzel a lappal akkor esélytelen?

Köszönöm a válaszokat.

2017. okt. 4. 08:56
 1/1 anonim ***** válasza:
A pattogás a laza lánc jele. Ahogy bemelegszik a lánc, természetesen tágul, és nyilván utána kell állítani. Természetesen ésszerű dolog lelazítani eléggé, amikor vége a melónak. Nem nagyon, csak eléggé. Igaz, sose volt baj még abból (legalábbis nem hallottam ilyesmiről), hogy túlfeszült a lánc lehűléskor, és ne vették volna észre induláskor, de jobb a rend, és persze minden tartósabb, ha nem kap fölös terhelést. Tehát melegen utánfeszítesz, a legvégén, tisztítás előtt pedig korrekt lazasággal hagyod megpihenni. (Ilyenkor én rá is élezek, és pörgetem kicsit, hogy tocsogósra kenje magát, aztán lapvédő és pihenj). Kellemes úgy kezdeni, hogy minden pöpec.
2017. okt. 4. 18:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!