Csak a tavaszi dugvanyozas eredmenyes, az oszi miert nem?
Figyelt kérdés
Levagtam par agat fagyal rozsaloncrozsalonc,borbolya,aranyeso bokrokrol,es eldugdostam egy nagy cserep viragfoldbe.Tavaszra nem fognak gyokeret ereszteni?2017. szept. 27. 05:12
1/4 anonim válasza:
Nem. Télen ugyanis nincs nyár. (Új információ?)
Kint hideg van, bent sötét.
Egyébként is, a mérsékelt övi növényeknek van egy éves menetrendjük, amiben szerepel a téli pihenő. Ha fagymentes égövre viszik őket, akkor is lehullajtják a leveleiket, és aztán egy idő után össze-vissza, egyenként kezdik hozni az újakat, nem egyszerre, mert hiányzik nekik a téli hideg. Aztán egy-két év után elpusztulnak. (A többségük.) Ezért nem is lehet pl. akármilyen szőlőt termelni meleg égövön, csak oda nemesített fajtákat.
Próbáld meg tavasszal, akkor menni fog.
2/4 A kérdező kommentje:
Irjak,hogy van amit osszel is lehet dugvanyozni,akkor hogy van ez?
2017. szept. 30. 05:50
3/4 anonim válasza:
A fagyal meg az aranyfa biztosan dugványozható ősszel is fiatal fás hajtásról, tavaszra akár gyökeret is ereszt. A borbolyát nem ajánlom, mert a lisztharmat köztigazdája és a tövisei nehezen szedhetők ki a bőrből.
4/4 anonim válasza:
Ősszel fás dugványt lehet csinálni. Én így gyökereztettem ribizliket, egrest, égerfát és puszpángot is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!