A fúrott kutam miért engedi vissza a vizet?
Kilukadt a cső.
Ereszt a talpszelep
Mondjuk a dolognak semmi köze ahhoz, milyen kutad van.
Ahhoz inkább, milyen szivattyúd.
Milyen?
Ezeknél a PVC-nortonoknál nincs visszacsapószelep, csak 1-1 db 22-es golyó mindkét kijövő csőben. Ez elég. Nekem is van két ilyen kutam.
Ha mindkét golyó új, akkor valahogy meg kell tudni, van-e valami szennyező anyag valamelyik golyó alatt, ami nem engedi a helyére ülni. Esetleg a régi rozsdás golyó kikezdte a fészkét, ovális lett, és az új golyó nem passzol.
Ha a kézzel pumpálós része jó, akkor feltehetőleg az ereszti el a vizet (amikor épp nem pumpálod). De azt meglátod, hogy ha a szivattyús részről leszedsz mindent, csak a függőleges csonk marad, akkor ezt felöntve vízzel, megmarad-e benne.
Esetleg a cső nincs rendesen összetolva, vagy lentebb tényleg ki van lyukadva, mint ahogy az első válaszoló írta.
Az biztos, hogy valahol levegőt kap. Ha a pumpálós rész teljesen kiürül állás közben, akkor a golyó a biztos befutó, ezt kell vizslatni.
Ha sehogy nem tudod megoldani, akkor ásd ki és szedd szét a kútfejet, nézd meg, miért nem jó a golyó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!