Kezdőoldal » Otthon » Kert » A fúrott kutam miért engedi...

A fúrott kutam miért engedi vissza a vizet?

Figyelt kérdés
Van egy fúrott kutam már több mint 15 éve. Egy pár éve már csak úgy tudom használni hogy mindig hagynom kell egy kis vizet a locsolóban, és előtte fel kell öntenem a csövet, mivel visszaengedi a vizet. Tehát felöntöm és elkezdem punpálni, utána bármennyit pumpálhatok, cdak szivattyúzni nem jó vele, mert időközönként pumpálni kell nehogy kiürüljön a kút vízzel. Golyókat már vettem újjat mindkét csőbe. Mi lehet a gond?
2017. szept. 4. 12:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Kilukadt a cső.

Ereszt a talpszelep

Mondjuk a dolognak semmi köze ahhoz, milyen kutad van.

Ahhoz inkább, milyen szivattyúd.

Milyen?

2017. szept. 4. 14:36
 2/6 anonim ***** válasza:
A nprton elejti a vizet. Levegőt szív valahol. Visszacsapó szelepet ha nincs tegyél közvetlen a norton alá
2017. szept. 4. 14:40
 3/6 A kérdező kommentje:
A szivattyúnak semmi köze hozzá, szivattyú nélkül is visszaengedi a vizet ha sokáig nem pumpálom
2017. szept. 4. 16:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha sem a szivattyú, sem a kút nem hibás, akkor a baj a kettő között van. capito?
2017. szept. 4. 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Van a norton alatt visszacsapó szelep vagy nincs? Ha nincs tegyél
2017. szept. 4. 16:48
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezeknél a PVC-nortonoknál nincs visszacsapószelep, csak 1-1 db 22-es golyó mindkét kijövő csőben. Ez elég. Nekem is van két ilyen kutam.

Ha mindkét golyó új, akkor valahogy meg kell tudni, van-e valami szennyező anyag valamelyik golyó alatt, ami nem engedi a helyére ülni. Esetleg a régi rozsdás golyó kikezdte a fészkét, ovális lett, és az új golyó nem passzol.

Ha a kézzel pumpálós része jó, akkor feltehetőleg az ereszti el a vizet (amikor épp nem pumpálod). De azt meglátod, hogy ha a szivattyús részről leszedsz mindent, csak a függőleges csonk marad, akkor ezt felöntve vízzel, megmarad-e benne.

Esetleg a cső nincs rendesen összetolva, vagy lentebb tényleg ki van lyukadva, mint ahogy az első válaszoló írta.

Az biztos, hogy valahol levegőt kap. Ha a pumpálós rész teljesen kiürül állás közben, akkor a golyó a biztos befutó, ezt kell vizslatni.

Ha sehogy nem tudod megoldani, akkor ásd ki és szedd szét a kútfejet, nézd meg, miért nem jó a golyó.

2017. szept. 4. 21:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!