Kezdőoldal » Otthon » Kert » Füvesítés gazos talajba...

Dadan20 kérdése:

Füvesítés gazos talajba lehetséges?

Figyelt kérdés

Tavasszal volt a közel 1000 nm-es területem feltöltve/elegyengetve. Kezelve, gyomirtózva nem volt, csak nyírva, ami azóta kinőtt. Most ősszel szeretnék füvesíteni, de a gyomtalanításra, kikapálásra sajnos nem lesz idő.

Tehát ha ha elszórom/bedolgozom/öntözöm a fűmagot, attól még kikel? Nem pázsitot szeretnék, a gaz meg mindig kinő, rendszeres nyírással állítólag a fő győz. Szerintetek érdemes a fűmagot a gazos talajba elvetni, ki fog hajtani?

2017. aug. 31. 13:02
 1/3 anonim ***** válasza:

A fűmagnak magágyat kell készíteni a vetéshez!

Rendesen fel kell ásni, vagy rotálni, és a tetejét elporhanyítani. Vetni és hengerezni.

Meg lehet csinálni elvileg azt amit te mondasz, csak nem érdemes. Mert annyi utómunka lesz vele, hogy érdemesebb és kevesebb melóval jár eleve jól csinálni. Eleve gyomos talajban már porhanyós talajt nem tudsz csinálni, majd a magokat nem tudod belehengerezni a magágyba.

Vagy legyomirtózod valami totális szerrel, két hét alatt lehervad. Vagy felásod, kigereblyézed. Utána magágyat csinálsz, és vetsz.

Valóban egy már erős fűnél a rendszeres talajerő pótlás és a rendszeres öntözés és nyírás kordában tartja a gyomokat. Én ettől függetlenül még kell, hogy Gyomstop-pal kipermetezzem a kétszíkűeket, mert bántja a szemem. De én maximalista vagyok.

De a gyom közé vetett fű biztosan évekig tartó kínlódást, utánvetéseket, és gyomtalanításokat fog jelenteni.

2017. aug. 31. 14:15
 2/3 anonim ***** válasza:

Az részben kamu hogy a rendszeres nyírástól a fű "győz", kiszorítja a gyomokat.

Namost, gyermekláncfüvet, sárga herét, muhart, katángot stb. szorítsa már ki valaki rendszeres nyírással.

Azzal erőst kezet fogok!

De ha nem zavar a vegyes állomány, meg lehet tenni amit írtál.

Előző helyen ahol laktunk, a kertben 6-8 gyom alkotta az állományt, a százszorszéptől a repkényen keresztül a madár keserűfűig. Rendes gyep alkotó csak elvétve volt. Mégis, lenyírva gyönyörű egybefüggő zöld volt. Szóval tud szép lenni így is, ha valaki nem ragaszkodik a "monokultúrához".

De tényleg érdemes lenne a felső réteget fellazítani, valamiféle magágyat készíteni.

2017. aug. 31. 15:56
 3/3 A kérdező kommentje:
Sziasztok. Köszi a válaszokat. Ahogy írtam, idén nem igazán van idő erre, de akkor max marad jövőre, mert ezek szerint érdemes minden gyomot kiírtani
2017. aug. 31. 16:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!