Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért sárgul a Malabári...

Miért sárgul a Malabári spenótom levele?

Figyelt kérdés
Kb két hónapja vettük, semmi baja nem volt. Egészséges szép, épp virágzik. Sőt, már bogyói is vannak. Viszont az alsó levelek elkezdtek sárgulni (több is). Nem szeretném, ha elpusztulna. Valaki segítene? Mi lehet a gond? Köszönöm előre is a válaszokat!

2017. aug. 25. 08:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Fényhiány!
2017. aug. 25. 10:23
 2/4 A kérdező kommentje:
Több oldalt is olvastam, és egyik helyen a félárnyékos helyet, máshol a fényes helyet írják, hogy azt kedveli. De akkor keresek neki egy másik helyet, valószínű hogy a fényhiány lesz. Köszönöm a választ. A szaporításról tudnál valamit írni? Most hogy beért a termés (bogyó) erről hogy tudnám szaporítani?
2017. aug. 25. 11:45
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tudom, elég "kényes".

Eddig háromszor próbálkoztunk vele, de mind kudarc lett. Akárhogy próbáltuk előbb-utóbb mind elpusztult. A szaporításig már el sem jutottunk. Virágzott többször, hozta a "bogyóit", de szépen lassan leépült és nem hozott új hajtást. Ha mégis az az alap növényhez képest csenevész lett.

2017. aug. 25. 12:31
 4/4 A kérdező kommentje:
Most egy olyan helyre tettem, ahol több fényt kap. Remélem nálam nem ilyen sorsra jut, igyekszem pedig úgy gondozni, amit elvileg igényel a növény. Köszönöm az eddigi válaszokat! :)
2017. aug. 26. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!