Miert dobja le viragait az orhideam?
Hogy gondozod? öntözés, napfény, huzat, stb. (öntözés mivel mennyit, napfény szűrt vagy direkt, huzat ablak mellet amit sűrűn nyitogatsz, vagy ajtó)?
Részemről ami most nekem bevált: öntözés kb. 3 hetente a "cserepet" beleteszem egy másik edénybe amiben orchidea tápos esővíz, lágyvíz van. Gyakorlatilag az egész múlcs víz alatt van. Abban minimum 5, de volt már, hogy 20-25 percig állt. Majd lecsurgattam és visszatettem az eredeti helyére. Pangó víz ne legyen alatta! Északi oldalon van. reggeli napot kap 1-2 óráig. Huzat nem éri, illetve radiátor állta meleg sem. (most nem aktuális.)
nalam a balkonajto elott van.jol eri a feny.huzat nem.
eddig csak sima vizzel locsoltam.
most lehullatta az osszes viragat,de alul minthaa a levele hajtana.most mit csinaljak? a hosszu szarat vagjam le vagy hadjam igy???
22:42 vagyok.
A sima víz nálam csapvizet jelent, ami klórós. Nem jó. Az orchideások nem ajánlják. Hosszútávon, de van amikor már rövidtávon is kiöli a virágot. Lágyvíz és orchideatáp.
Vagy amit a 20:09 csinál. Felforral, lehűt és beleállít. Egyébként a konyha mint az egyik legjobban párásítható hely nagyon jó az ilyen virágoknak. Ezután már csak a fürdőszoba ami szóba jöhet. Pl. rehabilitácira nagyon megfelel.
A virágszárat én sem vágom le. Ha majd elszárad akkor igen. Egy, mert csúnya. Kettő, már nincs értelme, hogy ott ágaskodjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!