Kaptam egy szobanövényt aminek a levelei hosszúkásak és az érdekesség rajta, hogy a levél alsó része (sötét) lila és a felső része pedig zöld. Mi ennek a növénynek a neve?
Figyelt kérdés
Vannak virágai is. Ezek kis csónak alakú "tokocskákból" nőnek ki. Magának a virágoknak kicsi fehér szirmai vannak és hosszú porzói és ebből a csónak alakú valamiből bújtak elő (több is).Azért lenne fontos hogy mi a neve,hogy utána tudjak nézni hogyan kell gondozni.Előre is köszi a válaszokat!2010. máj. 23. 18:56
11/14 anonim válasza:
20:29-es vagyok, na, pont erre gondoltam én is :)
12/14 A kérdező kommentje:
És tudnátok magyar oldalt amin utána lehet olvasni?Csak angolt találok.Vagy ha esetleg pár mondatban leírnátok hogyan kell tartani. Locsolása, napos v hűvös, árnyékos helyet szereti? És miért szárad el szép lassan a levelek vége?Tudom, hogy van olyan növény ami nem szereti ha a levelei hozzáérnek valamihez. Lehet hogy ez is olyan?
2010. máj. 23. 20:51
13/14 anonim válasza:
Tegnapi 20:29-es vagyok, én ezt találtam:
A pletyka gondozása
Fényigény:
Jól megvilágított helyre rakjuk, mert kedveli a közvetlen napfényt.
Hőigény:
Átlagos meleg, télen legalább 10-12 °C.
Vízigény:
Tavasztól őszig öntözzük bőven, télen kevesebb vizet igényel.
Páratartalom:
Időnként permetezzük a leveleket.
Betegségek:
A kevés fény felnyurgult hajtásokat, és egyöntetűen zöld leveleket okoz.
Kártevők:
Nem ismertek.
14/14 anonim válasza:
szia! mi ezt régen "fecskefészeknek"hívtuk. tele volt vele az iroda ablaka. szereti a fényt, hetente öntöztük. abból a kis fészekből potyognak a földbe a magok, és lesznek a "gyerekei". tulajdonképpen nagyon igénytelen.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!