Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a leanderem baja?

Mi lehet a leanderem baja?

Figyelt kérdés

Olvasgattam neten utána, de nekem nem egyértelmű sajnos. Meleg, napsütötte helyen tartom az erkélyen, reggel vagy este öntözöm. Eddig 2x szappanos, mosószeres vízzel lemostam az egész növényt, 1-2 napig úgy tűnt helyre jött, de hirtelen a levelei is hullani kezdtek, mutatom milyenek:

[link]

2017. júl. 13. 10:12
 1/5 A kérdező kommentje:

Ha nem egyértelmű, itt van még 1-2 kép:

[link]

[link]

[link]

2017. júl. 13. 10:16
 2/5 anonim ***** válasza:
Az látszik,hogy pajzstetű van rajta
2017. júl. 13. 11:20
 3/5 A kérdező kommentje:
Na én takácsatkára gondoltam, jó, hogy feltettem itt a kérdést. De attól nem fehér apró pöttyök lennének a levelén? Egyébként ha az még segítség, akkor néhol ragadós a levél.
2017. júl. 13. 11:50
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
A pajzstetű az nyilvánvaló. Takácsatka akkor lehet, ha találni rajta pókháló-szerű szövedéket. A mosószeres lemosás megfogalmazás kissé ijesztő, ha valamilyen mosóporról vagy mosogatószerről van szó, mert az erősen károsítja a levél kutikuláját, feloldja a leveleken levő védőréteget. Lemosni legfeljebb híg kenőszappanos lével ajánlatos, de már a pajzstetvek vattás letörlése is elegendő. Érdemes lenne megnézni a gyökérzetet, hogy az milyen állapotban van.
2017. júl. 13. 12:01
 5/5 A kérdező kommentje:
Először folyékony szappant oldottam föl vízzel, de pár nap után újra jöttek a bajok és akkor jött a mosogatószer vízzel. A kérdésnél figyelmetlen voltam és mosószert írtam, de úgy látszik így is csak ártottam. Valószínű veszek permetez kártevők ellen. Köszi a válaszokat!
2017. júl. 13. 17:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!