Honnan tudom hogy megérett a sárgadinnye? Már elég nagy, ilyen háló szerü, de a héja még zöld, nem akar sárgulni.
Sárgadinnyére jellemző illata lesz.
Nem érik után. Így ha korán szeded le nem lesz sem illata sem íze. Olyen jellegtelen tök ízű marad mint amilyent a supermarketekben lehet kapni.
Be fog sárgulni.
Az első példányokon beletanulsz, mert nő mint a gyom és rengeteg gyümölcsöt hoz. Csak hatot ültettem, de már van rajta kb 30 dinnye.
Nem törvényszerű, hogy meg fog sárgulni. Lehet, hogy zöldre fog érni, fajtától függ.
A bibeponton ha megnyomod az újjal puha lesz, persze csak enyhe nyomásra. Minél puhább annál érettebb. A másik mutató a szárhoz érsz a dinnye mellett, szinte magától leválik a szárról. Ha szállítani akarod akkor kicsivel /1-3 nap/ hamarabb kell szedni. Ez a módszer bejön minden fajtánál. Kis gyakorlással ránézésből is fogod tudni.
Az előző válasz nagyon pontos.
Plusz még: a legtöbb fajtánál éréskor a szár körben elkezd leválni pár nappal a teljes érés előtt.
Gyerekkoromban mindig úgy állapítottam meg, hogy levehetem-e, hogy megszagoltam, mert aminek erős illata van, az már jó. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!