A bodza és a lapúlevél gaznak számít így nem kertbe való?
A bodza hasznos növény, lehet belőle pl. szörpöt készíteni. A virágai, bogyói nagyon szépek.
A lapulevélnek van gyógyhatása és szerintem dekoratív növény a nagy leveleivel.
Persze vannak akik szerint az a szép ha füves puszta az egész kert.
nekünk is van a telken bodza, a virágából szörp, a szárított terméséből gyümölcslevesbe rakunk fél marékkal, szépen megszínezi + ad egy kis gyümölcsös ízt is.
lapúlevél, mint növényfaj nincs
Nagy bojtorjánra gondolsz?
Nagy bojtorjánra gondolsz?
Igen arra
Én bodzát tudatosan ültettem a kertbe, mert nem volt bizalmam a mocskos utak mellől szedett bodzához.
Minden formájában felhasználjuk, szörpnek, lekvárnak, pálinkának.
Van lefagyasztva is vagy 10-20 tányérnyi télire bodzás palacsintához.
A lapulevélről nem tudok nyilatkozni, tudom, hogy valamilyen gyógyászati célra alkalmas, ... a szomszéd meg menjen a fenébe!
Van lapu és annak is van levele, csak az nem az a növény, ami általában lapulevélként közismert.
Márpedig nincs olyan, hogy lapu, sem lapúlevél...
Amit belinkeltél az a martilapu.
Ezenkívül van még vörös és fehér acsalapu...
De a bojtorjánnak (A lappa) semmi köze hozzájuk.
Okés, én nem vitatkozom.
Nyilván a gyógynövény lexikon tudja rosszul.
Megjegyzem egy növénynek 812-féle neve van elterjedve, az egyetlen IGAZI neve a latin elnevezés, amin tudományosan nyilvántartják.
Az a gaz, ami nem oda való.
Ha szerinted oda való, akkor nem gaz, bármi is legyen.
Ha mondjuk egy fűszerpaprika-ültetvényben kikel egy paradicsom, az gaz, mert elnyomja a paprikát.
De ha a gazdája megörül, hogy legalább lesz egy paradicsomja, akkor neki nem gaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!